加拿大Stream A - 課金揮手交流區(9)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
問下佢先
咁我應該要點approach?
去移民顧問中心申請?
考ielts再自己報
加拿大自己搞都得啦
咁我朋友真係幾黑仔
佢地5月申,九月未有defer左一月
再defer就無得讀
唔洗問
你條女係加拿大做夠一年野加有Master同IELTS全8就一定夠
Accompany 埋spouse 都應該夠做
Master +全8 +一年加拿大經驗
可以既咩?政府唔係有個school既list咩?
請問讀緊college既,有無邊間係要人打針先去到campus?
Centennial 洗唔洗?
WFC 無人理架LA.
btw, monkey國都唔會check佢個個死人trace乜乜app.
我都想轉track讀IT
如果由零讀起 bcit 嘅 IT diploma係咪最好
IELTS 有 8, advanced level數學冇問題, master gpa高
自己cosera學過小小python
stat 同 modelling course有用過python黎計數
大唔大機會入到 bcit Computer Systems Technology diploma?
定有其他更好post grad cert 選擇
因為degree我睇過冇background一定入唔到
咁口罩洗唔洗戴?
拎左shittyu testimonial apply左一科dip,而佢又收左我
係咪去到apply stream A前都唔需要考english test? thx
想問下如果英文好差 未必過到ielts 4.5仲有冇機可以stream A到
巴打你係申請返呢4個月既英文bank statement定係宜家改成英文月結單再儲單?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞