有無澳洲巴打? 揸緊咩車多?

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
唔錯呀幾平
Club i30
就咁睇個價錢, 我覺得係WOVI 車
佢AD 有冇寫? FB MARKETPLACE 唔係唔好, 但好多時都係中東或印度人賣WOVI 車
你覺得OK 都可以, 但第時賣車可能無人想要

炒起係咪多數跑款 / 細車?
wovi車係咩意思?
A written-off vehicle inspection is commonly known as a 'WOVI' or 'WOVR'. These are comprehensive vehicle identity checks which apply to all vehicles classified as repairable write-offs and are required before a repairable written-off vehicle can be re-registered.

即係架車撞過或被撞過, 之後要整番先可以REGISTER
但通常出得WOVI 都唔會係少撞
但有時WOVI 都可以係HAIL DAMAGE, 所以要睇個seller 寫乜
唔該哂師兄 姐係有Wovi 同Wovr記憶既車都買唔過
買得預揸到死對嗎?
可以咁講, 買左就預無得賣番出去, 但可以賣去WRECKER 既
我絕對明白budget 有限果個情況, 如果真係要買, 可以問佢拎個report 黎睇下當初係撞左邊度, 又或者俾$2 做個PPSR report, 都可以睇到
睇完如果自己接受到, 都OK 既
對唔住呀,我又要窮又要有要求

不過真係預算有限,如果唔過分嘅我諗我都照去
Chi sin 千其唔好咁講, 每人都有要求, 但你未了解而家2手車市場, 都係大家討論下, 希望你買到好野

http://xxabc.cn/forum.php?mod=viewthread&tid=1315560&fromguid=hot&extra=page%3D1

唔知你上唔上到, 你係咪鐘意focus? 唔介意大陸人都可以睇下
focus主要係我預算以內,其實cx3cx5 xv我都得,不過就會有少少over
主要係我諗住之後做Uber,想買架闊少少,唉
做uber 真係諗下計買架好少少, 勤力少少一定賺得番, 加油
我想問吓如果去qld轉返當地牌,使唔使帶咩證明文件?
因為我見要一年當地牌先可以做Uber
我會勤力㗎,以前紮鐵
呢家準備過去就做外賣電單車,反12個鐘
點解咗鍾意focus?
多謝師兄 反而v40 v60幾好
其實冇話鍾唔鍾意嘅,我自己本身鐘意hatch
同埋今年年頭睇過下啲車㗎真係最平係佢,點知而家升咗咁多
我4年前轉啦, 唔知而家有冇變
我果陣就要臨走係運輸處拎張證明你係幾時拎車牌既文件, 之後佢地就會SEND EMAIL 去核對定唔知點, 都係等, 再之後就可以OPEN LICENSE 啦
我果陣初初黎都諗住UBER, 不過見到要1年LOCAL牌就無考慮了, 所以都無問到
因為我要讀兩年半書
雖則話依家就無限做嘢,但係我估遲早cut,所以我申請定先
頭一年做下外賣認下路
BTW 你想做UBER, 咁唔可以買WOVI CAR, 因為過唔到UBER 個INSPECTION
budget? 有咩要求?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞