有無澳洲巴打? 揸緊咩車多?

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
我用 GIO,cover 應該係最全
ING 而家都幾抵,另一部車保七萬 value 一年千二
你地墊底一般幾多,愈高保費愈平但一奶就 hi hi
係啊 我見d朋友都係落呢度多
但我過去都成千km
有時間安排去一次
未係澳洲落過場
用家不過有好多癲會友姐
墊底850
unlisted driver under 25 + 1600
unlisted driver over 25 + 2 years pls licence + 400
你唔係悉尼? 悉尼過去都係兩個鐘左右
我個excess永遠調到最高
唔係啊
我係Gold Coast
雪梨唔啱我住朋友就好多
整兩年半?
咩車呀
BMW m1?
全保想平真係要每間都online quote
我老婆之前NRMA 10年, 計埋loyalty NCB 果D, 都唔夠人地SUNCORP 第1年平
所以真係唔好怕麻煩, 間間都做下online quote
我都成日會落GC, 武肺之後GC 真係執左好多鋪頭
SURFER 好頹
係咪有人問BNE 有冇車介紹, 講下要求同BUDGET, 再討論下啦
同埋都係睇番CARSALES 啦.... FB MARKETPLACE 價錢特別平果D 都係WOVI
SP我隔離d鋪頭餐廳都執鳩曬
得返我一間重開緊 feel到好撚頹

巴打BNE撚?
超級多尤其是 mazda 3
cx5 都好多
YES BNE JJ
WEEKEND 間唔中都會落去, 主要都係SOUTHPORT 同 SP
尋日睇完你哋個講法之後
我想一年後做Uber,睇反15k都未必夠
呢家睇緊20k ,眼見mazda 3(15年後) 6(15年前) cx5(15年前)
可能買㗎cx5會最好
爸打, 岩岩多事襟左你起底
好想知你係咪諗清楚揀澳洲
因為澳洲真係出名成日有變化, 都幾驚你最後晒左自己D 時間同青春
我有個朋友月尾就要離開, 去CANADA 啦, 留左係度10年
本身讀ACCT, 臨畢業果時ACCT 移民加到勁高分, 即刻轉讀NURSING, 又用左差唔多4年, 畢左業都係唔夠分, 因為D 分要求愈黎愈高, 讀埋translate 果張CERT, 最後都係要放棄..
佢衰左ACCT 畢業果陣用左個畢業生簽證, 所以今次出左個優惠香港人個VISA 佢唔合資格申請..
我用救生艇計劃,唔計分bo
同埋都諗過如果唔得嘅話,就當去玩下囉都冇乜所謂反正仲後生

師兄有心
咁就好了, 預計幾時過黎?
因為我身邊個個都係CA同UK, 全部都話澳洲最多不確定性同時間長..
我9月中會過去,10月開學
屋就有了,車就繼續揾下先
你咩城市?我Bne
好多人冇睇清楚內容啫
485 hk stream 有晒 pathway,不過好多人都揸住澳洲要讀兩年書,太長中間有變會點,但諗深一層呢個計劃點會大變,一改就俾人屌親共架啦

英國真係唔同既,道義責任
加拿大個時區真係搞唔撚店
邊間

我舊底係 Nathan campus,知邊間啦
一樣岩岩到步唔熟地頭, 香港都係只係岩岩考左車牌

我想搵D好似香港新牌仔車咁,即係2 手JAZZ, 澳洲係咪都係建議渣2手JAZZ?
呢邊無咩所謂 反正日本車仔個個車房都識整
唔一定要Honda既
黎緊都去BNE
暫時都係係Carsale Marketplace度睇
如果大約20K Budget左右 Sedan 係咪都係Mazda3 / Hondad Civic 咁?
因為會諗住做住Uber Eat先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞