有無澳洲巴打? 揸緊咩車多?

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
難道澳洲佬計另一條數?
我晌香港有幾多張信用卡,都冇影響,最緊要準時找卡數。
我之前同香港幾間銀行借過好大額 Personal loan. 準時還晒。果幾間銀行宜家成日叫我再借。香港啲銀行鐘意我呢啲客
可能香港TU呢套玩法 係個邊唔適用
想問下 如果Sedan 2手車 預20-22K樓下Budget
Mazda3 Hyundai Honda Toyota
係咪呢幾個牌子相對大路同維修保養平D?
想搵2014年後
honda 係澳洲越來越摺
首選toyota
跟著mazda
之後hyundai

睇錢做人就hyundai
澳洲除咗睇你收入亦睇你支出
信貸額係你支出嘅一部份
有次要還政府一條數
幾千,唔多
但我揀分期
咁每個星期要還一二百咁
只係幾個月
但做hone loan 嘅時候佢當你呢個係恆常支出 for 30 年
即時將你嘅還款能力減幾百一個月
信貸額唔係完全一樣做法
但道理一樣
買二手車除左去used car dealer度買 其實都可以考慮下去拍賣行買
頂.... 張信用卡俾我信貨額0者, 我又唔係碌左, 冇找數
而家買部新車差不多時候
當你用十年,十年後應該唔會用汽油車

我睇過政府規劃,Brisbane Sydney Melbourne 準備起氫氣輸送管
成條M31會有一條氫氣管喺隔離,中間會起四個大加氣站

政府plan緊十年後轉氫燃料電池車,即係Toyota Mirai 果類

因為澳洲本身大把天然氣生產,過程中會產生大量氫氣,以前冇專登收集,而家搞緊,理論上可以做到打爆缸兩舊零水港紙行1000km

美國加州已經行緊 Mirai, 完全冇問題,只係氫氣未能減低成本
澳洲而家自己出氣仲做埋基建,過十年一定係玩氫燃料車
豐田寶馬本田氫氣3大
應該賭啱了
拍賣好睇彩數
我上年拍部ISF
我最高bid40000
俾個鬼佬41000買左
明定暗盤?
未試過
澳洲係咁計,可能好多人碌爆卡還min pay 過活
有冇人知道架新車到左dealer之後 大概要幾耐先拎得?
35-40Kbudget有咩SUV推介
你坐/揸過未,鋼水感覺上好過日本車少少,chassis 較得幾好
crv rav4 mazda 5
Kia Sportage
ING 先係皇道
全新? 睇佢想唔想你快啲拎 試過今日到叫我後日黎拎
gla250
已收到call約時間了 謝謝
另外想問大家買車保果陣 會唔會加埋roadside assist
唔係通常dealer會送?
Oh 係喎 感謝提醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞