有無澳洲巴打? 揸緊咩車多?

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
暫時第一年u
想渣足咁多年冇穿冇爛
二手睇過cx-5
但係二手車價太貴
睇緊一手
暫時睇中 i30 kia cerato
身邊真係無識過人渣jeep, 但樓下個ching 講既jeep 整到仆街就真係聽過好多人講 只不過街都見到有人渣既
如果你想買1手, 去左試車未架? 同埋都要睇佢地有冇貨, 你睇中都唔一定有, 樓主買到i30 都好似係因為有人撻訂.
如果afford 到, 就買一手啦, 起碼真係唔洗擔心有冇暗病
明白
小弟係perth依邊暫時都多現貨唔擔心
有牌之後一定去試
易唔易壞我唔知,但呢面整車唔係講笑
Jeep 入面真係。。。。
不過幾年前試過一次去 kangaroo island 幫大台拍野,咁就租左架 Jeep
石屎路揸到屌老母,個軚勁撚難扭,點知一去到 island d 紅土路,嘩屌佢個制人生未撚試過揸車咁好玩,真係行百二三甩撚住去
想問下澳洲巴打們, 有無咩車用品值得喺香港買過黎澳洲?
即係會唔會有D野澳洲好難搵/香港平好多既野?
我知車cam都值得買過黎, 仲有無其他?
不如講下你有d 咩車用品, 我地再話你知呢邊咩價度
車cam 我買blackvue 前後32GB, 900X 果款, 等佢特價買800AUD 唔洗
車cam呢邊買有保修同埋安裝埋
香港買過黎會有著數?
好有米 唔識車 真心要買到咁貴咩
買個安心
我部iroad用左6年都未壞過
24/7咁錄
一分錢一分貨掛
已買thinkware q800 pro, 本來想買viofo, 但睇左一陣都係比多少少
blackvue太貴, 仲話有人打爆玻璃只偷車cam......
所以想問下...雖然已經買左
咩都無
架車係得floor mat, weather shield
買左boot organizer, 車呔pump
thinkware ok
我只係覺得其他雜牌會頂唔順澳洲既夏天
夏天泊街隨時六七十度
個cam會熱到收皮
想問下住BNE/GC既巴打多數係邊到做service有冇好介紹
香港部垃圾練習車裝都未裝..以為成千蚊港紙既已經好貴..點知仲有幾千蚊既
本身仲買左個幾舊水既小米前cam見寫住有2K
2020 R8 weekend car, 準備換911
2021 GLS 400d travel car,
2021E-tron GT and 2019 55 e-tron suv are city and weekday car for family me and wife
澳洲腳車一律建議Mazda
油費越黎越貴 都係Corolla hybrid好
怕國產野會頂唔順澳洲既夏天
唔係要晒命... 只係用開覺得好先咁捨得
第1個dash cam 用supercheap 百幾蚊果d, 出左事發覺根本完全影唔到人地個車牌....
唔係香港買平好多咩?
https://youtu.be/4AnyhHl3_tE

你啱
如果我早d睇到呢條平, 我會買viofo算
rich bro...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞