有無澳洲巴打? 揸緊咩車多?

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
有無悉尼棍波師傅介紹 想補補鐘先上路
plug in hybrid 其實都好慳油啦, 電車澳洲我覺得真係未係時候, 唔止係d 叉電站, 再加埋d 人
我渣左9個月model 3 都賣車啦, 我bne, 本身出面叉電位都唔多, 有時去到一係ICED 一係EV 泊左唔叉, 另外就係好多人搞事整爛D 叉電椿
hybrid啦 我都覺得好過電車
我都係Model 3 日日屋企差

入左bne群未啊
我覺得最緊要係揸長途舒服 又坐得舒服既車
有冇巴打試過Kia Sportage diesel. 點睇?
Brisbane d 友做咩變到咁仆街
舊時住 garden city 門都唔閂

我呢邊都算多,大部份商場又唔使錢,同埋腳程唔遠每日番去用個插蘇慢差都夠用

QLD 最仆街係政府個補貼只係去到 ioniq 5 , 但係 polester 同 Tesla 都唔包入去
我覺得新款好型, 但呢個價我揀Rav4.. 我係老餅
2020 CIVIC FK7
都好過NSW D 狗西, 拎完政府果3K 再原價加幾K 賣出去
你睇而家model Y, d 人拎完車一堆bs 理由, 賣80k90k
不過其實我唔怪賣果個, 怪就怪會買果個...
點只 3k
仲有 stamp duty $2600
冇法呀,一車難求仲有堆人回流,加埋油貴啲人覺得除笨有精掛
呢樣真
我個圈子都係隨便借黎揸
下至K car上至超跑都無咩所謂
恭喜樓主
早幾個女我都有糾結過i30 N line定Mazda 3
最後買咗3仔
起我底睇下我舊post
[url]Mazda 3 2.5NA vs Hyundai i30 1.6T
https://lih.kg/2793568[/url]

當時就大部份投萬事得3仔
澳洲H車好似無乜市場咁?
Honda? 等撤出澳洲
岩岩屎忽痕上au honda官網睇
屌那星以為自己睇撚錯
得返4款車
不如直接quit澳洲市場啦cls
果兩部sedan 得頂級版賣,基本上無人買
用差唔多5萬買部civic 果啲都cls
我估9成sales 都係果兩部suv
師兄點睇Jimny jeep ?
想買部玩下car camp off road 咁
保護維修會唔會好貴唔抵玩?
近排考緊車牌
budget大概30k 第一部車
如果買新車睇中cerato sports +
師兄們有冇其他建議
唔會貴, 但你加accessories 預多10k 左右啦
你要jimny lite 大概3-6個月, jimny glx auto 預12個月拎車
你係邊個city?
樓上買左i30, 新車within ur budget
你自己有咩要求架
仲有半年先過澳洲 去Melbourne
應該都係買2手車
自己中意jeep>jimny
但係驚多濕碎嘢壞自己唔識整
Jimny可靠太多
買jeep整到仆街
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞