有無澳洲巴打? 揸緊咩車多?

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
唔車人洗乜揸suv
同一價錢下一定舊過sedan hatchback
因為老婆二家姐係bundaberg,預計會經常上去
xv得唔得
XV本身無問題
但1萬aud買到XV?
最盡15k都得既
係focus cx3/5 xv掙扎緊
老婆會另外買部細車俾佢
dennis
cx3你真係坐下後座先 未必頂得順
mazda 2級數既後排黎
後面嘅人唔關我事,最緊要前面闊落
我同老婆都比較高
香港揸a仔頂手頂腳
除非有現貨,唔係基本上都係同一條隊架啦

呢度買車兩條路
一係車廠訂左一堆番黎等人買
一係就特制 order
打錯
唔係車廠
係每間獨立車行
唔得架
要掉轉,因為遠個啲唔會坐貨
旺個堆反而有啲車到左但上唔到會既友仔撻訂,你就可以執死雞
愈大間執死雞機會愈大,西邊個啲窮撚又更大機會
而家個問題係好多撚樣或私人車行買晒d 新車quota 再擺高價放
我有個鬼仔朋友就係呢d 撚樣, toyota 識人, 主要炒hybrid 款, 架架都有幾k 執
我都係bne jj, 其實bne 睇你住咩區, 好少真係話市區為主, 我住北邊, 有時去西邊食pho, 南邊飲茶, 來回都7,80km
落gc 來點都200 up
而家呢個時勢, 10k 真係無乜好選擇, 15k 先有少少正常睇彩數既used car, 20k 上下先會好番dd..
所以先咁多人買MG Havel GVM
其實bundy 又未算好countryside, sedan hatch 都可以啦, 只係去程4個幾鐘左右
好少少既xv 都要20k 左右穩陣d ...
你budget 可以睇下mazda2, honda jazz, swift 之類
呢幾架我都唔考慮啦,如果呢幾架我買反focus好過
focus記得2012-2017果代波箱好易出事
所以個價特別低
i30 active 同我講要等三個月
窮真係唔好買車
真係好撚仆街
可以睇多幾間dealer, 睇下有無人撻訂, 我都有執呢D死雞, 但唔好處係無得揀spec同顏色
custle hill 定 castle hill
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞