有無澳洲巴打? 揸緊咩車多?

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
買屙篤屎不如 carnival
唔使咁既
我有 Mercedes又有電動輪椅
幫你長下知識啫,唔識咪問
Ford 都執左澳洲廠咪一樣成街係
GT 賣到滿堂紅
Ford 個廠夠執左
真正既 people mover
之前揸 Q7 ,個一款既七座個後座細到唔係俾人坐,咪換大啲
同級空間既應該得 Alphard 但仲貴過 Benz
普通自己 Valente 其實幾抵屌
之前有新聞話Toyota有架車行咗1,600,000公里
最後Toyota送咗架新車比個車主
攞咗佢部舊車去研究點解咁襟行
咪係
而家澳洲冇車廠啦
早10年前問朋友holden好唔好
佢話再早10年前就好
嗰時已經唔好除非你買佢最top嗰啲
你要買車仔真係Corolla civic
入油入到傻
800000 閒事黎
街上面最舊款個啲 Camry hybrid taxi 架架都就黎一百萬
佢地玩到出面自己換 hybrid 電 $2000 一舊,之後繼續劈
咁我都係繼續用Alphard
58L行9xx公里滿足了
主要係中排冇得頂 冇對手
玩HSV唔care油錢啦
日本車值揸過泡菜車
有陣時唔認唔得
有好多Alphard會友都行到6-70萬km都仲用緊
只要做足保養豐田真係好難退役
由carnival 開始韓仔車追得好貼
ioniq 5 我認為係市場上最完美嘅電車
仲有 i30n......
韓仔好似行到個轉捩點度
日本仔會唔會就此沒落
睇返news , odyssey 嚟緊會推出澳洲市場
揀都冇得揀了

自已本身心儀 Kia sorento 2022 facelift
樣又靚仔,內飾又ok,功能唔錯,但au 好似少人揸

Kluger 樣有d 薯,不過 hybird 真係好慳油
依家真係15/16
大部過Q7?
同級對手係咪kia carnival ?
我會係耐用程度同養車費用計算
車靚係賣點 平都係一大賣點
但對於我呢d一部車揸好耐既人黎講
可靠性同皮費平係最重要
暫時黎講我都唔會考慮泡菜車個樣都好重要
3零有d 卻步
有幾個 hk frds 揸都有d 獲氣
唔怪得之啦 cut左平版不過澳洲7人車同樣冇乜市場
二手承接力都係SUV硬 咩價錢都有人接

7人車大部份都係華人接
唔想上到大mpv
揸落好冇隱
大部過Q7
空間都大好多
樣都好過Q7我覺得
對手係所有Large SUV
Carnival 大部太多
7人車大部份都係華人接 <- 唔講唔覺,一講又好似係
冇問題各有所好
我只係睇住韓仔車不斷進步
早10年你叫我買韓仔車不如殺咗我
而家我嘅頭號電車選擇就係ioniq 5
家庭車就carnival
鬼佬唔會要呢d車😂你約幾個豪華7人車出黎睇
大部份都係華人
市場選擇已經話俾你知好難做
你睇香港幾多七人家庭車非SUV
澳洲就真係冇乜選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞