有無澳洲巴打? 揸緊咩車多?

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
份保險駛唔駛揀commercial use?
我啲車全部 Abn reg 所以都係 business use
不過送貨呢啲應該唔使 business Rego , Uber 因為車人先要
唔錯架,呢間人血饅頭公司雖然係仆街,但個 AI 真係好勁,基本上所有貨都係方圓幾公里入面,同埋啲貨上面有 label, , 排得好基本上一小時可以掉低十五二十件

不過星期日先做啦,平日塞車同泊車煩,星期日十一點做到兩點之後去食餐好同買隻 game 咁又一日
有apple carplay
好似無咩需要電話架?
真係要睇下driver's manual
因為澳洲既交通燈同轉左轉右既方法好唔同
如果住Vic既仲要識玩hook turn
路邊泊車既時間牌又好Q難明
我個人覺得咩 apple play 個啲咩柒都冇用一個藍芽就夠
反正 play 歌睇片用 Spotify YouTube
Navigation 用 Waze
塞車冇得 text / 連登 / ig 真係悶死咩
所以一定有個超級就手位既電話架
係youtube睇唔到姐, spotify都得喎
carplay射個google map上infotainment screen易睇好多

另問, waze好唔好用?
我上年到sydney
1. 如果車速限制係70, 就算你行72佢都會send信畀你
2. 喺學校附近返學放學時間車速會減到40
3. 如果長假期,扣分/罰款 x 2!!!!
4.道路質素比香港差成日有 pot hole
5. 有時間可以上youtube睇highway patrol
6. 大部分駕駛態度比香港好好好多
waze 有警察快相通知

btw waze owned by google
Waze 計埋toll fee 好用
google map 都有得 set 避 toll
不過無得計 toll fee
以前40頭全新lol
搞到我想即刻落訂 下年拎車揸半年都有賺
dklm
岩岩收到 GIO renewal
又加一成價,仆街
waze 避塞車對新手應該一流
我地啲老屎忽太多後路唔太理佢
不過佢有白鴿籠提示就堅係好既

我上個月係 good guys 買左個 Belkin charger, 隻野火力十足,差電快到癲,連 surface laptop 都差勁快

https://www.thegoodguys.com.au/belkin-car-charger-37w-usb-c-and-usb-a-ccb004btbk
打上客服話會轉公司, 一般都會俾discount
我係飲左少少酒先會開waze黎避road blocks
咩叫白鴿籠
快相/紅燈 cam
香港搵到170蚊港紙
做多啲research睇清楚個spec咪得
唔識做research咪畀多啲錢
買所有電器都一樣, 唔做research唔睇spec齋睇牌子唔係唔得, 畀多啲錢囉
有啲牌子hardware好過入面啲牌子, 仲平過啲貴價牌子
我來到澳洲之後買野勁 PARTICULAR
因為以前住山旮旯,買野勁唔方便,所以買野要好小心,壞左再買又好麻煩。
以前成日買低質野,而家買個垃圾桶都reserarch 左幾個月。
岩岩買完又要搵番個適合返長方形垃圾桶形狀嘅垃圾袋。
又要再搵過 。無限LOOP 。
其實咪即係之前香港某D鋪頭嘅最抵價
想問下amazon flex係點玩法
黎緊會去澳洲
P牌做唔做得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞