有無澳洲巴打? 揸緊咩車多?

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
https://t.me/+rSMba_uuu4cyYjFl

都見幾多人會去Gc Bne 開左個tg谷
大家討論下
上網search Ute camping 好似都係拉車仔多。見人地改4wheel 玩埋off road好正
GC落track ge 香港人5多
Ford既van仔會唔會整多過渣
Ford econvan
Nz Jj
成日見到d aus import car平一大截
Write off係咪好難再二手市場賣出去
見到架)the damage is. Malicious/frontbumper.)係咪者係大炒過
write off 有分係咪 repairable, 但有好多時唔係 economically viable (e.g. repair 完過到 roadworthy 就可以渣出街, 但 repair + examine cost exceed 價值)
通常都拆件賣
撞完 airbag 一爆
基本上萬零樓下都會收皮架啦
因為氣袋就咁換都好撚貴,貴車拆個引擎波箱冷氣都已經賣到皮幾兩皮野
點解會 unlisted 既
你唔係自用咩
我都係bne
其實真係好難講, 早幾年trump 之前, 全世界都含到中國雪雪聲, 係trump 上場之後先全世界圍倒中國, 好難確保之後幾年發生咩事
好似之前NT 又簽左碼頭, VIC 又奶到咁,
有時飲多左要朋友渣
媾女想渣下
好多原因既

呢到啲車係工具,唔似香港咁比人當係老婆
借來借去好閒
你邊個city? 呢度新牌仔車就都係細車為主, mazda hyundai 果d
希望各位巴打來到澳洲似返個男人
唔好放到成車都係公仔
或者咁講,唔好放公仔係車
又係既,工黨我對佢信心不大 不過呢幾年都仲會 ok, 行動要快囉,已經有朋友拎埋 485 可以買樓做按揭同借錢買車
痴塵痴到仆街
車頭真係愈少野愈好
Jazz 好貴
真心痴線
識幾個人都話用左幾年係有錢賺,好癲
485 買樓好似要俾海外買家稅
Honda d 車2手價係幾高, 但唔知係咪有價有市, 舊果架accord euro 質素高d 都係差唔多萬尾, 講緊都差唔多10年車
見過有人擺一條果d 毛毛 on 99
康打有佢擁躉架
Toyota 條數咁大好大程度係因為的士同 uber 佬貨 van 佬都買好多
康打就大部分都係家用車,除左有啲人用 Odyssey 做 Uber

不過 accord 去到家下我都唔覺得佢太過時,算係襟睇
個policy有呢項
即係架車其實借比unlisted既人揸都保咁解, 但會根據unlisted driver既年齡同牌齡加loading咁解
香港車保都有類似既野喎
不過路上真係好多人揸rav4 同corolla hatch back
最撚憎,核鳩突又阻住睇路
乜公仔都唔會放
算幾平又襟用
新個批裝埋 hybrid 真係爽歪歪架
hybrid 明明係最好用但市場俾人導晒去電車,得番 Toyota 一間繼續
而家 Volvo BMW 就玩 plug in hybrid
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞