台灣幾時變咗獨立國家?

794 回覆
76 Like 2151 Dislike
全文重點 等班支畜自欺欺人算
佢地而家講黎講去都係
竊書不能算偷
係,但佢呢條路線比較現實
真獨派勢力愈來愈細
鄭氏家族戰敗後,台灣才真正被納入清國版圖,直到日清戰爭,依法割讓給日本帝國,所以根本沒有「更遠中國帝制版圖之一」的問題。

再者,中華民國和中華人民共和國只有一個能當中國代表,很明顯中華民國被踢出聯合國後失去合理性,變成需要依賴台灣本土維持政權。
係你要返去讀多啲書先
幾時都可以出兵
法理上內戰緊添
有咩藉唔藉口
因為本身就唔係獨立國家
幅圖好有教育意義
我係入嚟食花生嘅

呢獲嘢肯定崇台撚、踩台撚、藍綠支持者、台灣駐連登首席歷史專家大混戰
上面條傻鳩係咁提住支共做乜
台灣唔係獨立國家係常識黎
如果獨立左台灣啲獨派仲爭取乜野
你ex如果已經同第二個男人同居十幾年 仔都生咗幾件 你會唔會仲成日喊打喊殺 周圍同人講佢其實仲係我條女 以前係 永遠都係!

咪撚咁痴漢啦 好嘛
台灣島喺憲法上從來無擁有過獨立國家嘅地位
台灣成為獨立國家=放棄中華民國國體
有咁難明咩?
中共成日話台灣係佢哋,但中共可以DQ香港立法會議員就係罷免唔到地位更高更奶美帝嘅蔡英文
屌好柒
係 比盡你元朝都只係管有澎湖列島 台灣本島要到清先完全歸入所謂「中國皇朝」的版圖
係,因為美國只認台灣&澎湖,也就是原日本統治版圖。
你連主題內容講緊咩都唔知
你地支畜真係得個吠字

所以點解中共容許"一個中國 各自表述"
要引中共出兵 首先要令台灣獨立
翠翠咪唔使投機囉,都唔使聽民意,堅定不移做自己想做既事
唔識咪問囉有咩咁柒
所謂台灣護照 上面係寫住中華民國 而唔係台灣國

真正獨立既係政體 而唔係地區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞