台灣幾時變咗獨立國家?

794 回覆
76 Like 2151 Dislike
針對台灣的國際法地位,外交部今天(3日)表示,「中華民國台灣是主權獨立國家,無庸置疑」,蔡英文總統在2021年國慶演說已明確闡釋,總統指出,從1949年中華民國立足台灣以來,已經經歷72年,政治從威權到民主、社會從一元到多元,一步一腳印,成就了今天「中華民國台灣」嶄新的樣貌,過去這72年來的發展歷程,讓國家樣貌有了很大的轉變,但在轉變之外,也有不變的堅持,就是「確保主權、捍衛國土」。

你唔識字呢 就柒少陣
唔緊要 去蔡英文講囉 同我講做乜?廢柴
針對台灣的國際法地位,外交部今天(3日)表示,「中華民國台灣是主權獨立國家,無庸置疑」,蔡英文總統在2021年國慶演說已明確闡釋,總統指出,從1949年中華民國立足台灣以來,已經經歷72年,政治從威權到民主、社會從一元到多元,一步一腳印,成就了今天「中華民國台灣」嶄新的樣貌,過去這72年來的發展歷程,讓國家樣貌有了很大的轉變,但在轉變之外,也有不變的堅持,就是「確保主權、捍衛國土」。

你唔識字呢 就柒少陣

咩旗?
「中華民國台灣是主權獨立國家,無庸置疑」

你唔識字呢 就柒少陣

咩旗?

你唔識字呢 就柒少陣

咩旗?做咩唔敢答?

問你咩旗?唔敢答?

你唔識字呢 就柒少陣

你唔識字呢 就柒少陣
咩國旗?
人哋蔡英文總統、外交部話台灣係主權國家
我唔聽台灣蔡英文總統講 唔通聽你條柒頭上網講?
不過唔緊要 你條五毛有意見呢 咪去蔡英文講囉 同我講做乜?廢柴
我問你咩旗喎,做咩唔敢應?

依支是台灣國旗嗎?
我知你文盲 唔識字 不過唔緊要 我再重申一次
所有意見既野 我唔答
因為人哋蔡英文總統、外交部話台灣係主權國家
不過唔緊要 你條五毛有意見呢 咪去蔡英文講囉 同我講做乜?廢柴
我認同你呀宜家,不過我想知台灣國旗係點樣?
係這個嗎?
所有意見既野 我唔答
都話左我認同你囉,仲講廢話做咩?我讀書少唔知台灣國旗咩樣
青天白日滿地紅旗 因為其實台灣先係正統 佢要食埋台灣咁先可以名正言順
唔啹你咪去打7台灣囉
所有意見既野 我唔答
咁即係咩國家嘅國旗?
所有意見既野 我唔答
中華民國(港澳地區)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞