台灣幾時變咗獨立國家?

794 回覆
76 Like 2151 Dislike
咁你咪出兵囉 去解放佢
點解係要出兵唔係獨立運動呀?台獨對手係中華民國
第一島鏈囉 你過到美帝先講啦= =
冇錯 個獨立政體叫中華民國政府 聲稱擁有大陸地區主權

如果台灣已經獨立 咁點解民國政府仲要claim大陸? 有台灣仲唔夠?
即台獨係過美國個關?

如果台灣已經獨立 咁點解民國政府仲要claim大陸? 有台灣仲唔夠?
最右既獨派主張放棄金馬外島

有時真係唔明cctoys做咩咁固執係要話台灣已經獨立左,明明台獨係反緊中華民國,班白痴講中共把撚呀,見到青天白日滿地紅旗就一係唔敢應,一係講埋d白痴野,根本同小粉紅無分別
你想中國領土回歸台灣?
不用? 那難度要過中共果關? 台灣你打贏先講啦 你都ON撚9 咪強詞奪理
台灣一直係中國既首都
台獨關中共咩事?宜家擁有台灣嘅國家叫中華民國
咁咪中華民國囉咁點....
我冇咁講 純粹問緊點解中華民國有台灣重唔夠 到今日都唔肯放棄claim 大陸主權
所以想台灣獨立嘅,對手咪中華民國囉,你弱智架????
當年北美十三州想獨立對手唔係英國而係法國呀唔通?
咁人地而家要獨立丫嗎 唔順你咪打7佢囉....
我幾時有唔順,我好支持台獨喎,好快拎走中華民國個名
GO GO = =凸
其實係掉轉
立場上
現台灣有四種人(大概分出黎)
唔以政黨分
1: 豬, 唔難明
2: 舔共,都唔難明
3: 獨派,即係所謂台灣獨立,台灣國
4: 一個中國,要注意既係唔係中共,係民國,呢班人係反對"台獨", 一個中國指大陸本身係屬於民國,台獨即係放棄固有領土
唔敢做就唔好怕俾人話係中國喇
岩岩瞓醒,我睇錯你講,sor,你岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞