(講故) Rubbishptgf賤男週記 

1001 回覆
517 Like 52 Dislike
noktung.c

chntntcx

G都有乖仔埋單

佢幫條仔埋單姐
條仔又毒又唔係有錢
隻G又俾人捧上神台 萬狗公景仰
點睇都係G得益

有錢有條件神早飛左啦
娶隻g
比朋友笑到面黃
純依家係咪rubbish女朋友
noktung.c

chntntcx

G都有乖仔埋單

佢幫條仔埋單姐
條仔又毒又唔係有錢
隻G又俾人捧上神台 萬狗公景仰
點睇都係G得益

有錢有條件神早飛左啦
娶隻g
比朋友笑到面黃

人地十年就結婚吧
strong post LM
果一晚,係我呢一世都唔會忘記。我成晚都攬住佢訓。六年,自從同我EX分開左之後,就一路都冇攬過其女仔訓覺。曾經以後我呢一世都唔會再鍾意,唔會再拍拖。呢一刻,我覺得溫暖無比。雖然隻手比佢壓住成晚有D痺。不過男人就係鍾意比人依靠。壓住既係膊頭,托住既係一種責任。由果陣起,我決定左要做返個好男人。

唔知係咪尋晚搞得太攰,第二日起身已經係1點幾。一起身見到佢仲訓緊,好似個細路仔咁訓得好舒服。真係好唔明點解佢會咁信我。

仲記得單身果時,自己成日都會自己一個去日本旅行。行過好多地方,睇過好多靚景,但係身邊就少左一個人分享。兩年前我未玩ptgf果陣一個人去左東京。當時我係地下街見到一隻熊仔毛公仔好得意,好想買左佢。但係我又冇咩人可以送。不過最後我都買左,我將呢隻公仔收埋左係我衣櫃入面兩年,因為我一路係到等,希望將呢隻公仔送比我將來既女朋友。我決定將呢隻公仔交比佢。

芷純:「好得意呀呢隻熊仔 。你肯定要送比我?你諗清楚喎 。」
我:「您買左咁耐都冇送過比人,就知我唔係亂送架啦。

佢開心到係咁攬住隻熊仔。

之後我同佢落左去銅鑼灣到食野。其實係呢六年入面,我成日都會FF自己將來再拍拖會係點,要點樣對佢好,點樣錫佢,唔好再犯以前犯過既錯。

雖然我平時約人洗埋洗埋唔少,但係我平時其實係慳到pk既人。一個星期可能先洗得500蚊。自己一個人,食咩著咩,真係冇咩所謂。不過而家既然有女朋友,我一定要將呢六年黎儲埋既好比晒佢。我帶左佢去食一間日本野,雖然唔算話咩貴野,不過埋單都成六百幾蚊。不過講真,有咩所謂。有人同您分享,係最幸福,相反,一個人既話,食幾貴既野都會冇味。

芷純:「你鍾唔鍾意鄭中基架?」
我:「鄭中基?冇咩感覺,你鍾意佢架咩。」
芷純:「係呀,我超鍾意佢,佢D歌好好聽。我好鍾意佢既愛情觀,覺得佢好愛阿SA。 本身我諗住下星期自己一個去澳門睇佢演唱會架。」

其實當時我對鄭中基真係冇咩感覺,剩係識得無賴呢首歌,做戲又唔係特別好笑。

我:「我陪您去睇啦咁 。」
芷純:「你講真架?
我:「係呀,買飛啦快D 。」

食完野同佢去左。其實拖住佢行街真係幾大壓力,因為成街人都會望住你。而我又唔係靚仔,加上我呢D冇自信既毒撚真係好怕比人笑。

天黑之後,我車左佢返淘大。今次佢唔再係好cool咁講拜拜,佢攬住我錫左我一啖就準備落車。不過佢又坐返上黎同我講
「我等轉紅燈先走。 」

當這盞燈轉紅便會別離 憑運氣決定我生死

望住佢落車,真係好唔捨得。。。

佢走左之後我即刻msg佢:「尋晚好sweet好warm,我會掛住您 。」
芷純:「我都會好掛住您 。 」
我:「您會攬住隻熊仔訓架何 ?」
芷純:「會呀,您比隻熊仔我,就係您唔係我身邊果陣我攬住佢就好似攬住您咁 。 」
我:「話說搞緊果陣您做咩um住個咀係到笑 。」
芷純:「咪話舒服之類果D囉 ,係都要問咁清楚。 」
我:「有咩,我剩係聽到您話我痴線咋 。我以為您嫌我搞太耐。」
芷純:「黎左幾次咪話您痴線 。你平時都係搞咁耐架?」
我:「您冇試過咩 ?我平時約人自己想射就射,唔會理佢地咁多 。」
芷純:「冇囉,以前同我ex搞,高潮都未試過,係頭兩次同您搞先試過 。」
我:「其實我覺得我好似拎緊您著數咁,您又唔肯比我幫您,但我又驚您唔夠錢用 。」
芷純:「因為我唔想我地既關係用錢黎衝量。所以千奇唔好咁覺得,如果您咁諗,咁同您之前約人又有咩分別呢。」

果刻我好感動,雖然約過咁多人,都試過有D人話過唔收我錢。不過以佢既條件,無論係搵男朋友,定係繼續約人,都可以有更好既生活,更好既選擇。我唔明佢點解要揀我。

芷純:「不過你唔好玩我,你玩我我會好傷心 。」
我:「您放心,我唔會再約人,不過我都知好難要您信一個雞蟲冇啦啦可以唔叫雞 。」
芷純:「我信您架,您唔好令我失望

果一刻,我好肯定咁同自己講,我一定唔會再約人。

其實我好清楚我可以做到,雖然我叫雞無數,但係其實係我拍拖既時候我從來都唔會玩。因為當您鍾意一個人既時候,您好自然就唔會做呢D事,呢D係責任,係尊重。我一直都認為,做一個好男人,只要唔好偷食,唔好對唔住女朋友就得。

我地由細到大睇戲睇電視,都會幻想自己係個主角,好多時我地都會好奇,點解D奸角可以咁衰?做好人唔係我地與生俱來想做既事黎架咩?點解D衰人會做得出D咁仆街既事?

不過直到我大個左先知道,原來好人,真係唔係咁易做。

芷純:「我食左啦。」佢send左張事後丸既相比我。
我:「您唔洗影比我睇架 ,我都唔驚您有左。同埋有左我一定會負責任,放心 。」
芷純:「傻傻地,講到真係有左咁 。」
我:「sorry丫,本身我想拎出黎,不過好肉緊好想攬住您 。」
芷純:「我都好鍾意攬住您,所以您唔好減肥呀 。」
追到live
幾好睇
見到越sweet感覺就越sad

rubbish係老襟

呢件日日同個老襯風花説月

rubbish係老襟

邊個黎
我:「您其實點解會揀我既 。」
芷純:「鍾意您夠unique,同其他男仔唔同。」
我:「有咩咁唔同,是但搵個係街都正過我啦 。」
芷純:「好多架喎,um。。。我講一樣您知啦,型咯 。」
我:「您唔好係咁讚我,一陣我真係以為自己好撚型架 。」
芷純:「真架,迷倒我 。」

雖然聽到佢咁講真係好開心,不過直到而家我都唔知自己型係邊。。。

芷純:「我買左鄭中基既飛啦。超期待。上年我本身好想睇twins架,不過冇人陪我睇 。」
我:「twins您都岩? 佢地係我地80後既童年回憶黎,乜您地咁細個都有聽架咩 ?」
芷純:「有架,我小學就開始聽,陪住我長大 。唔知佢地幾時再開。希望下次佢地開演唱會,陪我睇果個會係您 。」

係熱戀既時候,我地都會有好多唔同既期望,希望身邊呢個人可以同您走到最後。

有幾多故事最後
愛人仍然同一個

我唔知道twins幾時會再開演唱會,所以我錄左一首下一站天后比佢聽。

https://youtu.be/cPKfUWDmNbo

白日夢飛翔 永不太遠太抽象
最後變天后 變新娘 都是理想
在時代的廣場 誰都總會有獎
我沒有歌迷 有他景仰

在百德新街的愛侶 面上有種顧盼自豪
在台上 任我唱 未必風光更好
人氣不過肥皂泡

即使有天開個唱 誰又要唱
他不可到現場 仍然仿似 白活一場
不戀愛 教我怎樣唱

幾多愛歌給我唱 還是勉強
台前如何發亮
難及給最愛在耳邊 低聲溫柔地唱

其實心裡最大理想 跟他歸家為他唱

我:「我沒有歌迷 有她景仰 。」
芷純:「I am your fans 。」

呢個世界有時好複雜,我地好多時都會唔識表達自己既心情。或者有時透過歌詞去交換大家既心聲,會黎得更加直接。

呢個就係我其中一個鍾意佢既原因,可能因為佢夠local。唔似d死港女係到扮晒abc聽埋d英文歌。愛情就係咁膚淺,或者呢D簡單俗氣既廣東歌,先可以表達到我地年青時候對愛情既心態。

芷純:「人生真係唔可以冇音樂 。沒有歌,怎敢說心事。
我:「咁以後您有D咩講唔出口既,就彈出黎比我聽啦。 」
芷純:「我未試過彈比人聽架,如果有一日您聽到我彈比您聽,姐係代表您對我好重要 。 」
我:「如果有一日我作歌比您聽既話,都代表您對我好重要 。 」
芷純:「唔知要等到幾時呢。」

芷純:「我好鍾意聽周國賢既children song,我覺得呢首歌好岩您 。」
我:「點解岩我。」
芷純:「因為您係一個長唔大既大細路,又唔鍾意返工,好怕面對呢個現實既社會 。」
我:「我都好怕您大個左之後會變左 。見過好多情侶都上到大學或者出黎做野都會因為價值觀唔同左而分開。」
芷純:「我唔會變架 。我係戀愛大過天既人。我都想您到老左同我一齊幼稚落去 。」

或者人,總會有幼稚完既一日。。。

「近況好嗎 每日忙碌嗎
仍然是那麼認真嗎
可有新戀人
成熟的戀人
成熟到沒再共你吵架」

只係得我一個拒絕去成長。

芷純:「聽日星期五啦,終於可以見您 。」
我:「唔好震我住,錄緊歌 。」
芷純:「錄咩,你係咪會比我聽架一陣 ?」
我:「錄得好咪比囉 。」

https://youtu.be/xhlmIVxwOqQ
「還就算别離後我亦會痛。」

芷純:「聽到想喊 。我好掛住您。」
我:「聽日咪有得見囉傻 。」
芷純:「你以後要唱多D比我聽丫 。」
我:「您冇聽過一千零一夜既故事咩,拖長黎唱,等您冇咁快悶 。」
芷純:「你可唔可以應承我一樣野。」
芷純:「就算以後我地分開左都好,您可唔可以唔好del d歌。因為你del 左我就冇得再聽。咁我掛住您果時都可以聽下丫麻。」
我:「我答應您 。我一定唔會del。」

d歌,我直到今日都冇del過。不過我諗,佢已經唔再想聽。

9月9號星期五。果晚收左工之後就去左接佢黎我到訓。準備星期六去澳門睇佢演唱會。
果晚我地係床到訓係到傾計:「其實帶套同唔帶套有咩分別架 ?」
我:「唔帶舒服好多好多 ,您覺得冇分別咩 。」
芷純:「唔帶舒服d 。但您射入面果時會好暖,都有d感覺
我:「有咩感覺架 ?」
芷純:「feel到有d野射左入去,會暖,同埋有種被入侵既感覺 。好似被征服既感覺咁 。我好鍾意您射完仲會攬住我果種感覺。」
我:「射完就即刻走我得好衰咁,好似當您係玩具咁,用完就算。
芷純:「都係架,所以我覺得比您攬住好正 。」

就係咁,我地又過左一個好甜蜜既晚上。

第二朝起身,我地就去左碼頭坐船去澳門。其實我一向都唔鍾意澳門呢個地方,又雜,又冇野玩。其實我係好幾年前都到比人呃過一次。所以一直以黎都唔多想再返黎澳門。

不過有佢係我身邊,令我安心好多。
出多d文
我:「您其實點解會揀我既 。」
芷純:「鍾意您夠unique,同其他男仔唔同。」
我:「有咩咁唔同,是但搵個係街都正過我啦 。」
芷純:「好多架喎,um。。。我講一樣您知啦,型咯 。」
我:「您唔好係咁讚我,一陣我真係以為自己好撚型架 。」
芷純:「真架,迷倒我 。」

雖然聽到佢咁講真係好開心,不過直到而家我都唔知自己型係邊。。。

芷純:「我買左鄭中基既飛啦。超期待。上年我本身好想睇twins架,不過冇人陪我睇 。」
我:「twins您都岩? 佢地係我地80後既童年回憶黎,乜您地咁細個都有聽架咩 ?」
芷純:「有架,我小學就開始聽,陪住我長大 。唔知佢地幾時再開。希望下次佢地開演唱會,陪我睇果個會係您 。」

係熱戀既時候,我地都會有好多唔同既期望,希望身邊呢個人可以同您走到最後。

有幾多故事最後
愛人仍然同一個

我唔知道twins幾時會再開演唱會,所以我錄左一首下一站天后比佢聽。

https://youtu.be/cPKfUWDmNbo

白日夢飛翔 永不太遠太抽象
最後變天后 變新娘 都是理想
在時代的廣場 誰都總會有獎
我沒有歌迷 有他景仰

在百德新街的愛侶 面上有種顧盼自豪
在台上 任我唱 未必風光更好
人氣不過肥皂泡

即使有天開個唱 誰又要唱
他不可到現場 仍然仿似 白活一場
不戀愛 教我怎樣唱

幾多愛歌給我唱 還是勉強
台前如何發亮
難及給最愛在耳邊 低聲溫柔地唱

其實心裡最大理想 跟他歸家為他唱

我:「我沒有歌迷 有她景仰 。」
芷純:「I am your fans 。」

呢個世界有時好複雜,我地好多時都會唔識表達自己既心情。或者有時透過歌詞去交換大家既心聲,會黎得更加直接。

呢個就係我其中一個鍾意佢既原因,可能因為佢夠local。唔似d死港女係到扮晒abc聽埋d英文歌。愛情就係咁膚淺,或者呢D簡單俗氣既廣東歌,先可以表達到我地年青時候對愛情既心態。

芷純:「人生真係唔可以冇音樂 。沒有歌,怎敢說心事。
我:「咁以後您有D咩講唔出口既,就彈出黎比我聽啦。 」
芷純:「我未試過彈比人聽架,如果有一日您聽到我彈比您聽,姐係代表您對我好重要 。 」
我:「如果有一日我作歌比您聽既話,都代表您對我好重要 。 」
芷純:「唔知要等到幾時呢。」

芷純:「我好鍾意聽周國賢既children song,我覺得呢首歌好岩您 。」
我:「點解岩我。」
芷純:「因為您係一個長唔大既大細路,又唔鍾意返工,好怕面對呢個現實既社會 。」
我:「我都好怕您大個左之後會變左 。見過好多情侶都上到大學或者出黎做野都會因為價值觀唔同左而分開。」
芷純:「我唔會變架 。我係戀愛大過天既人。我都想您到老左同我一齊幼稚落去 。」

或者人,總會有幼稚完既一日。。。

「近況好嗎 每日忙碌嗎
仍然是那麼認真嗎
可有新戀人
成熟的戀人
成熟到沒再共你吵架」

只係得我一個拒絕去成長。

芷純:「聽日星期五啦,終於可以見您 。」
我:「唔好震我住,錄緊歌 。」
芷純:「錄咩,你係咪會比我聽架一陣 ?」
我:「錄得好咪比囉 。」

https://www.youtube.com/watch?v=0AwbiQCVuTY
「還就算别離後我亦會痛。」

芷純:「聽到想喊 。我好掛住您。」
我:「聽日咪有得見囉傻 。」
芷純:「你以後要唱多D比我聽丫 。」
我:「您冇聽過一千零一夜既故事咩,拖長黎唱,等您冇咁快悶 。」
芷純:「你可唔可以應承我一樣野。」
芷純:「就算以後我地分開左都好,您可唔可以唔好del d歌。因為你del 左我就冇得再聽。咁我掛住您果時都可以聽下丫麻。」
我:「我答應您 。我一定唔會del。」

d歌,我直到今日都冇del過。不過我諗,佢已經唔再想聽。

9月9號星期五。果晚收左工之後就去左接佢黎我到訓。準備星期六去澳門睇佢演唱會。
果晚我地係床到訓係到傾計:「其實帶套同唔帶套有咩分別架 ?」
我:「唔帶舒服好多好多 ,您覺得冇分別咩 。」
芷純:「唔帶舒服d 。但您射入面果時會好暖,都有d感覺
我:「有咩感覺架 ?」
芷純:「feel到有d野射左入去,會暖,同埋有種被入侵既感覺 。好似被征服既感覺咁 。我好鍾意您射完仲會攬住我果種感覺。」
我:「射完就即刻走我得好衰咁,好似當您係玩具咁,用完就算。
芷純:「都係架,所以我覺得比您攬住好正 。」

就係咁,我地又過左一個好甜蜜既晚上。

第二朝起身,我地就去左碼頭坐船去澳門。其實我一向都唔鍾意澳門呢個地方,又雜,又冇野玩。其實我係好幾年前都到比人呃過一次。所以一直以黎都唔多想再返黎澳門。

不過有佢係我身邊,令我安心好多。

rubbish係老襟

邊個黎

cc年代開始做既
rubbish約過
上文都提過
不過宜家上咗岸
搵咗個老襯

屌你,咪屈我,幾時食過d咁撚豬既女

rubbish係老襟

邊個黎

cc年代開始做既
rubbish約過
上文都提過
不過宜家上咗岸
搵咗個老襯

屌你,咪屈我,幾時食過d咁撚豬既女

maymay wor
幾時再爆個你食過既名單

maymay係假名黎 全部人我都係用假名,用真名咪比人知邊個係我lor
好想見下樓豬真人
樓上懶醒害左人

屌 好撚7
請勿跟車太貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞