(講故) Rubbishptgf賤男週記 

1001 回覆
517 Like 52 Dislike
肯分手未
其實明明兩個人都好愛大家
但就兩個都on9
其實明明兩個人都好愛大家
但就兩個都on9

有幾愛
你會唔會俾芷純睇返啲文?
我:「搵緊工,係香港做男人真係好慘 。 」

芷純:「女人都慘架。有樣又話冇波,有波又話冇腳,有腳又話唔靚,樣靚又話性格差 。」

我:「一樣有狗公要,一樣可以做ptgf搵錢 。 」

芷純:「男人有咩咁慘,剩係要搵錢姐麻,女仔做ptgf會比人鬧 。」

我:「女仔唔洗搵錢,做ptgf 邊個知姐 。 」

芷純:「樣衰咪冇人養,男人冇女都可以叫雞 。總之男女都好大壓力。邊有你咁幸福。我一出世我老豆老母係邊個都唔知。」

之前佢同我講過,佢好細個果時係比而家既屋企人領養返黎。

我:「可能因為咁您覺得個世界好似欠左您咁,搞到性格情緒都有d問題 。」

芷純:「係你覺得我性格情緒有問題姐,你幾時覺得我好過姐。」

Here we go again。

我:「個個人都會有d問題架啦,我都係咁講姐,我自己情緒有時都唔好架。」

芷純:「你覺得我咁差同我一齊做咩姐。」

我:「其實您搵個狗公做您男朋友就岩,一定唔會話您任何野。」

芷純:「您唔鍾意咪唔好做囉 。你永遠就係睇到人地既唔好。」

我:「您成日話唔鍾意就唔好一齊做咩姐,叫左幾多次您唔好講呢d野。」

芷純:「我唔想你覺得我差又辛苦自己咋。你情緒性格最好。唔鍾意咪直接講囉。」

芷純:
「Dear bb

可能今次係我最後一次叫你bb la,我地唔經唔覺都識左半年,從第一次見你到而家我都覺得我好幸運,我搵到一個咁錫我既人。

但事實上好多野都需要磨合,頭3個月我覺得好sweet我覺得我揀定了,覺得上天對我太好派呢個人黎保護我錫我。

可惜地,所謂既熱戀期可能係你心目中過左,你開始鬧我發我脾氣好多野都要我聽你話,甚至有時我覺得你好憎我,

但其實我唔知點解你會咁。不過我都無對你唔好過,我繼續錫你愛你,當然有時大家都有爭吵,每次我都會氹返你,因為我真係好驚失去你,雖然你話我無氹過你。但一齊到而家,每個星期5夜晚我都好期待你黎接我。

曾經,我覺得我地可以走到最後既。但唔知幾時開始,你變得好憎我,好似唔想見到我咁,我做好多野都好似錯咁,其實我真係唔知點解......每次嘈交我都希望有人緊張我有人會氹返我,希望有人會在乎我既感受,但無。爭吵越黎越多,你都開始鬧我,甚至更難聽都有。

我個人好真,唔係d好識氹男人既女仔,我好痴你,幾乎你去踢波我都會跟你去。我從來都覺得你係最好既,但我真係唔明你覺得我性格有問題係邊度,我對你算係咁la下話,不過點都好,起碼我知道你而家係咁諗,我都希望你唔好後悔,到而家我都係好愛你,希望你以後會記得曾經有個女仔係咁愛你。但我知道我地已經無可能。希望你搵到一個對你更好既女仔。Thanks for everthings. Take care」

我:「次次都係您講分手,點樣愛法呢?我已經講左好多次叫您唔好再拎呢樣野黎講。我完全唔覺得您有幾緊張呢段感情。兩個人一齊,有問題咪講囉,係咪咩都唔講果D先叫好?」

芷純:「希望今晚係我為你喊最後一次 希望你以後會開心。」

我:「咁姐係點?又分?」

芷純:「我冇講過分手,係我覺得你想分。」

我:「我想分我自己會講,唔洗您幫我諗埋。」

芷純:「我真係唔明我性格情緒有咩問題。」

我:「你成日發脾氣話分手咪有問題囉。」

芷純:「我幾時成日發你脾氣?十次都唔知有冇。」

芷純:「總之我唔鍾意比人話我。我希望我另一半話我好。我唔覺得我有野唔好。我對你好失望。我真係好心淡,你成日鬧我我有冇話過你。」

有時我都唔知係咪我表達能力有問題,定係細路女都係唔鍾意人溝通。

其實次次嘈咩都好,過一晚大家講句早晨又會冇事。今次都唔例外。因為同左佢一齊生活上有左寄託,所以都想勤力D返工儲下老婆本,芷純亦都好好咁去陪我見工。最後當然見成左啦。

話咁快就到左農歷新年既長假。因為我屋企冇乜親戚。所以差唔多年年我屋企人都會去旅行。所以成間屋就得返我一個。芷純當然晚晚都過黎訓啦。仲會買D溫泉粉返黎同我一齊浸浴缸。晚晚我地就買料返黎屋企食火鍋,享受下家庭樂。

不過安穩既日子總係過得唔長。

有晚我訓左係床到打機。果時岩岩買左個ipad返黎玩軒轅劍三。

芷純唔知點解成晚都黑晒口面唔出聲。

芷純:「你打完未?」

聽到佢把聲好認真咁,我當堂都嚇一嚇

我:「做咩事丫 。」

芷純:「你打完就停左佢先,我有野同您講。」

突然間氣氛變到好沉重。我腦海中FF左無數既可能出黎。

唔通佢有左?

定係佢有左條新仔?

我識左佢之後都冇約過人,其實都應該冇咩野比佢話到丫。

我:「做咩丫 。」

芷純:「你約完我第一次之後係咪仲有約過人?」

我:「冇呀,點解咁講 。」

芷純:「我睇到你同你個fd八月份d對話,你同佢講話呢條女ok,諗住約。」

咁多個月前既事我真係唔太記得。不過我都幾肯定識左佢之後冇約過人。

所以我都氣定神閒咁講:「冇理由,你開比我睇下丫 。」
隻臭雞真係煩撚過西 佢是咪被害妄想
又係自己講分手又剩 然後又扮哂受害者扮可憐咁叫人唔好飛佢
痴撚線女人
先唔講佢脾氣問題
我唔明點解一個中學生要洗咁多錢
仲要覺得條仔俾錢佢係理所當然
3個月就用哂$8000?
普通中學生洗費邊洗咁大
話自己窮就自己煮 帶翻學校食啦
交通費又半價
究竟係買啲乜先要洗咁多錢
細細個就鍾意名牌
仲要覺得條仔俾錢佢洗係應份
啲價值觀完全扭曲哂

冇錢咪去做pt囉
以前中學雞一個月都揾到二千多啲
仲會有錢多出黎可以儲
有正常途徑賺錢唔去做
仲要有仔都諗住出黎做ptgf賺錢
呢啲咪叫臭雞囉
佢同你以前幾千就屌得既臭雞冇分別

我都覺 又要用iphone又chanel銀包

回應下啦等我

iphone 同銀包果D就係我自己買既,佢冇開過聲叫我買。其實一個月洗二千幾其實真係唔算多既。加上文中都有提到佢有買過衫比我。整身份證之類果D又要交下錢。3個月用8000蚊其實都好正常。人點都要買下野既。

至於講到香港女仔點解成日要做雞唔做pt。其實只要掉返轉你就會明。有得行易D既路,又多錢D又快D,點解仲要令自己辛苦D。做完又冇人會知。

講到話比錢條女洗,可能你會話,點解要比?其實你唔比,大把人排住隊比。所以而家D女仔先會有呢個諗法。就好似返big 4咁。點解咁辛苦咁少錢都咁多人返?因為你唔返大把人搶住去做。如果呢個世界個個都唔肯OT,你估big4仲可唔可以咁壓D員工價?

個世界就係咁,你唔做,大把人做。冇話岩定錯。

所以我覺得港男成日晒時間去屌D女拜金都係冇咩意思。慳返啖氣搵下錢好過。

遊戲規則就係咁,你唔玩就唔該quit game

高質回覆
樓主我為左你開隻ac留言
隻臭雞真係煩撚過西 佢是咪被害妄想
又係自己講分手又剩 然後又扮哂受害者扮可憐咁叫人唔好飛佢
痴撚線女人

又係佢話大家冇可能跟住又話自己冇講分手
根本個芷純一開頭就係睇中rubbish有錢先痴埋去
Rubbish又係蠢既,第一次約隻雞就約返自己屋企。
根本宜家啲中學妹妹仔就好有心計
睇見之前啲同學仔係交友apps收兵,氹啲兵送嘢比佢,又話拍拖男方應該要比家用。
身為女仔,心諗你宜家係佢老母咩,會煮飯比佢食,仲會幫佢執屋?收家用?
一開頭,真係幾崇拜rubbish。因為你講啲嘢中point又唔怕得罪人。
但估唔到,你會沉係呢啲細路女到
無嘢值得你留戀係呢啲囡身上,快啲放底啦😉
根本個芷純一開頭就係睇中rubbish有錢先痴埋去
Rubbish又係蠢既,第一次約隻雞就約返自己屋企。
根本宜家啲中學妹妹仔就好有心計
睇見之前啲同學仔係交友apps收兵,氹啲兵送嘢比佢,又話拍拖男方應該要比家用。
身為女仔,心諗你宜家係佢老母咩,會煮飯比佢食,仲會幫佢執屋?收家用?
一開頭,真係幾崇拜rubbish。因為你講啲嘢中point又唔怕得罪人。
但估唔到,你會沉係呢啲細路女到
無嘢值得你留戀係呢啲囡身上,快啲放底啦😉

嗰陣我既中學年代,仲未興ptgf呢樣嘢
港女不是一日間練成的
呢個故事裡面睇到既係港女的既幼年體
十年後應該會進化成完全體....

根本樓主想係ptgf呢個tag裡搵真愛已經係錯,
ptgf個理念係將感情物化、本應無私既愛變得有條件
做得呢行個價值觀都好有問題
一個有錢嘅港孩,一個冇錢嘅公主病
越睇越火滾
真係痴撚線, 講分手講到好似屌老母咁順口.

每次拍拖第一樣就係同條女講: 唔好貪口爽講分手, 講咗冇得返轉頭.

呢個真,但總有啲人係隨口up 當秘笈
結果最後積積埋埋,我話咁分開下啦,之後佢再搵我都無理佢,仲以為我轉咗電話
條女好似有被害妄想症
可能家庭背景問題,搵個有錢佬包佢一世就算啦,佢唔知咩係愛所以都唔需要愛,無人管過佢所以唔想人管,只知道有錢就乜都得
芷純開左我個電話個whatsapp 搵返一段我同我朋友係8月既對話。大至上係我send左條女張相佢睇同佢講呢件唔錯準備約咁。不過我好清楚記得當時最後都係冇約到。

我:「您都睇到我最後冇同佢講我有約到架 ?」

芷純:「我點知你最後有冇約?同埋你以前係咪有偷影d女?我見到你同佢whatsapp有講過話要影邊個邊個。」

我:「係。我以前係有影過人,有d係明影,有d係偷影。呢樣係真。不過呢d都係以前既事 。同埋d 片係我識您之後已經del 晒。」

芷純:「我真係唔知講咩好。同人爆房訓果d床就ok,上個月去二世古d酒店你就話好污糟。仲有,你衣櫃果d校服你仲keep住做咩?」

我:「果d野我都冇理過 。我連個櫃都冇開過黎睇。」

芷純:「你係咪傻架,仲keep住呢d野係咪諗住叫雞?」

之後佢好嬲咁行左去我房個櫃到,拎晒個櫃果d校服,sm用具,同我本日記出黎。

芷純:「如果你仲想同我一齊既唔該你掉晒呢d野佢。我唔想見到呢d野。」

佢拎起左我本日記黎睇。果本日記係我由15歲開始寫,一路寫左好多年。中間有十幾版係我ex寫比我。佢見到之後一手撕爛左佢。

芷純:「好sweet 喎,你ex d野你都keep?」

我:「本日記係我架,您唔好整爛佢得唔得 。您鍾意掉其他野您掉啦。」

其實我真係唔介意佢撕走我ex寫果幾版。不過果本日記,係記錄我由15歲到而家既成長。當我一個人既時侯,同自己內心既讀白。每次我唔開心睇返都對我好有用。不過佢撕果時撕走埋好多我寫既野。

唔知點解我終於忍唔住喊,果次係我第一次係佢面前喊。

芷純:「好傷心呀?冇晒d野?」

我:「果本日記係我自己寫架。。。果d全部都係我以前d野黎,您怪我有咩用 。我同你一齊之後已經咩都冇玩過 。」

芷純:「我唔鍾意你呃我。我真係估唔到你會拍片囉,我唔想係this av見到自己男朋友呀。我真係唔知講乜好。」

我就好似個犯人咁坐左係到比佢屌。我今次冇咩野講,因為唔岩果個真係我。雖然係以前既事,不過我相信大部份人都唔會接受得到。

芷純:「你冇野想講啦麻?」

之後佢好嬲咁執晒我袋校服同玩具走左。

芷純:「😔。」

我:「對唔住😔我知我以前係一個仆街。」

芷純:「得架啦。」

我:「對唔住😔之前冇講,係我唔想比您知我以前係點。同您一齊之後我已經重新做人。」

芷純:「我今日全日等你睇下你有冇野講,結果又係冇。我諗返你同人拍過d片更加唔想諗。我冇咩野講架啦,take care 啦你。」

我:「對唔住😔我可以點,全部都係以前既野。點解而家先黎介意我以前既野。」

芷純:「我一直唔知你有拍過片。更加唔相信你話日本d床好污糟。但係時鐘d酒店床你就唔介意。」

我:「我以前去時鐘又唔係訓覺所以冇咩所謂,但係去日本係要係到訓架麻 。」

芷純:「我接受唔到,我最唔鍾意人呃我。」

我:「😔點解以前做錯過事就唔可以做返好人。」

芷純:「你全日冇搵過我,你冇諗過補救。我睇唔出你有緊張過。呢段惑情入面我可以做既已經做晒。無悔了。」

我:「😔我唔明點解次次都要走。」

芷純:「你有冇同我坦白過?我對你已經死心,希望你以後唔好再做呢d野。」

我:「😔我都冇做過對你唔住既野。」

芷純:「呃我唔係對唔住我?我接受唔到你呃我。如果你一早坦白同我講我一定唔會嬲,因為你誠實。同埋我覺得你對我好冇興趣。早兩日我主動聊你青野,但係你最後都冇射到,可能你對我冇感覺啦。我走左咁耐,你冇諗過氹返我。我係屋企等你msg等左咁耐。我死心啦,算啦。」

我:「點解次次您走,您話分手,都要expect人地去氹返您架姐。我冇射係因為我一路都等緊你黎我先射咋。平時你黎果時會拍我,我見你未拍我咪唔射住囉,我想等您黎先姐。」

芷純:「你係對我冇興趣,冇一個男人會咁樣,同條女扑野唔射。我尋日仲咁主動。姐係射唔出啦?去屌你d雞啦。」

我:「😔呢樣您唔好屈我得唔得,我一向都係等您黎我先黎架啦。」

芷純:「咁點解要停?」

我:「😔冇力咪停囉,您都見我流晒汗,平時您好少會咁耐架麻。」

芷純:「我未見過人唔射就停囉,我身為女仔我會覺得我令唔到你射。同埋我一向都唔係成日拍你架啦,好多時我黎左我都冇拍,我唔拍係我唔想你就我等我黎先。」

我:「身為男朋友我都係咁諗架姐,之前您又黎緊m,再早幾個星期又成日嘈交,咪搞少左囉。」

芷純:「屌d雞你又屌兩q,我真係唔明點解你可以對我零興趣。同埋您成日係高登見到d ptgf post就好興奮。你呢世都離唔開ptgf,叫雞呢d野。死雞蟲。」

芷純:「之前你幫我整果張信用卡佢打左黎話整好左,但我都冇同您講,我覺得您會自己主動。」

我:「之前我話整信用卡比您係因為您話冇錢用。但係後尾您話信用卡冇用,唔可以儲錢,所以我咪冇比您囉,點解講講下又講左錢?」

芷純:「因為我冇錢,尋晚我都有同你講。我就係唔想下下講錢所以我一直冇都唔出聲。我唔想嘈一次你先比果dd錢我,你唔係自願就算。」
樓主唔好咁on9啦 條女貪錢當你係狗咁撚都仲要為佢傷心
又係錢
臭雞改不了吃屎
總知篇篇文都離唔開:
你唔比錢我 唔夠愛我
你以前叫雞 係咪仲鐘意啲雞
你唔讚我靚 但讚其他女仔靚
你唔陪我 要我開到聲先話陪 唔識做
呢個時候臭雞就會瘋狂大叫分手啦!!!!!!!
之後受害者樓主忍唔住爆seed屌柒隻臭雞
臭雞即刻搬龍門扮受害者叫樓主唔好同佢分手
然後無限loop
然後就沒有然後了
撕日記太唔尊重喇
你地次次嘈交都離唔開錢呢樣野咁滯
條女啲諗法已經係將愛同錢掛勾
搵一個養佢一世既有錢佬方為上策
我:「我唔知要點樣比,比幾多您先會滿意呀。點解講講下會講左我唔比錢您架。」

芷純:「你唔願意比唔洗講咁多。我冇怪你。」

我:「到底您係嬲冇錢定係嬲咩?」

芷純:「我唔係,我係嬲冇錢我早幾個星期已經嬲啦。我係嬲你上面講果d野。」

我:「我覺得有d誤解真係好深,改變唔到,就好似您永遠都覺得我唔想比您咁。」

芷純:「事實你係冇自願比過。次次都要嘈交果時先講埋。呢個唔係嘈既主因。」

我:「咁點解要嘈交先講平時唔講呢?」

芷純:「因為我唔想下下同您講錢,我情願我冇錢洗我都唔想開口問你拎。等你主動比我,咁起碼你都係自願啦。簡單d講,你一個月,好似之前咁約少幾個ptgf都係到啦。睇你願唔願意架姐麻。」

我:「我解釋到好攰啦,咁你搵個男朋友會keep住比錢您,好似您ex咁。我係您眼中係衰人黎,因為我唔比錢您。」

芷純:「事實你係冇比。下下叫你拎幾千咁?下下要開口先好?加上你唔願意架我知你。」

我:「嗯,。如果你覺得一個連士多啤利都要買一盒300蚊比你既人唔願意比錢你,我冇野想講。」

芷純:「你冇野講啦?而家唔係我錯,我認我窮。」

我:「冇野講,我唔係您ex咁丫麻,都係佢好d,會個個月比錢您洗。打您唔緊要,最緊要比錢。」

芷純:「你一句話唔願意比咪搞掂囉,點解做人唔可以簡單d。」

我:「我由頭到尾都願意比。」

芷純:「你有比我咩?」

我:「點先叫有比?上個月比左係咪叫比。上個星期比左係咪叫比?我點知您幾時冇錢姐?」

芷純:「我一直都覺得你好man,我本身唔會覺得你會同我揾攤開黎講。我知您平時洗好多錢係我身上,呢樣您係冇同我計。但係比錢呢方面我覺得您唔想比。」

我:「不如你簡單d講您想我點比,我唔知你幾時冇錢。」

芷純:「regular比係最好。。」

我:「同埋我問過您想我比幾錢,我比得少您又話我對d雞好過對您。」

芷純:「一定唔可以少過你比ptgf。因為我係你條女。我意思係指果個阿lam。講真,之前你一個禮拜約人都冇幾千至一萬啦。我唔係話我要拎返咁多,我只係話你約人都洗咁多錢咁解。」

去到呢到我都唔知應該講咩好。冇錯我以前真係洗好多去約人。不過約人既時侯我唔洗同人睇戲食飯,去旅行。唔洗買禮物。我以前洗既錢,全部都係約人。不過再解黎都係晒氣。

我:「咁您講幾多啦。」

芷純:「4000-5000。」

我:「好,我個個月比你,希望你唔好再咁諗我。」

芷純:「到時睇下你嘈交會唔會拎出黎講咪知你願唔願意。」

我:「咁可以原諒我未 ?」

芷純:「yes。」

講真,一個月比幾千蚊我有咩所謂。比幾千蚊可以唔洗再嘈交既,我多多都比啦。

我:「可唔可以對我溫柔d呀 唔好咁惡。」

芷純:「咁您過黎攬下我。

就係咁,新既一年我就即刻比人開年。

年三十晚果晚,我地去左睇鄭中基既演唱會,仲坐左係第一行。佢亦都如佢所願同鄭中基自拍左同握左手。

其間有個叫歌迷唱歌既環節,芷純佢係咁想叫我去唱,不過果時太怕醜所以冇舉手。諗返起其實都有d 後悔。係紅館到唱歌比條女聽,幾撚型呀。

睇完演唱會都差唔多一點幾兩點。我地兩個去左行年宵。我都唔知有冇十年冇行過年宵。成凌晨3點幾仲鬼咁多人。不過真係好好氣氛既,如果我單身既話一定唔會敢黎。

其實我知道可以搵到個女仔接受rubbish呢個身份係好難。我都覺得將來未必會再搵到人接受我呢樣野。

我:「對唔住丫 ,唔好再嬲我啦 。錄左首歌您聽。」
芷純:「咩歌丫,好耐冇新歌聽啦。您都唔update既。

https://soundcloud.com/user-196464690/ycizqdipopke

「發誓決心立志再做人
正經得仿似 校訓
才和你合襯 」

每一次我送芷純返屋企,都會送埋佢上樓。新年假前後我如常咁送佢返去,竟然撞到佢阿媽。

芷純個阿媽其實係一個好純品既人黎。個人好善良。好勤力咁打份酒樓工,屋企又有個衰老豆。雖然芷純好憎佢老豆,不過同佢阿媽就好friend。

我:「哈佬伯母 。新年快樂呀。

芷純媽媽見到我係到即刻就拎左利是封出黎封利是。

「新年快樂呀,身體健康呀最緊要 。入唔入黎坐下呀?

我:「下次先啦 。多謝多謝 。」

因為我知佢老豆係到,芷純講過佢老豆好衰。

走左之後,我打開封利是睇下,嘩,成千蚊。

芷純都講過我知佢阿媽一個月先得一萬蚊人工。我又知佢地屋企都冇乜錢。但就比咁大封利是我,真係搞到我好唔好意思。同埋因為前幾日嘈交,所以本身約左佢飲茶都冇出現到。

芷純:「我媽係咪好好人呢 ?佢話你好後生,一d都唔似27。」
我:「客氣說話黎姐 。」
睇樓主d對話 似曾相識
不過條女真係痴線 樓主又太大男人同硬頸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞