(講故) Rubbishptgf賤男週記 

1001 回覆
517 Like 52 Dislike
我以為我彈撚返上去嗌交個到
我:「好,唔落丫麻?我車埋你返屋企。」 笑撚咗,霸氣盡失

不過終於挽回少少尊嚴 ,其實啲女就係咁賤,你對佢好佢永遠唔show你,你夠膽羞恥佢,踩到佢地底泥咁,條女反而越鍾意你

我都大笑左
睇到一半好燥 一個鳩發脾氣 一個唔識氹女
呢個故,所有港男必睇,快d post埋佢。
女人就係咁
有時明明佢錯嘅嘢
到你一同佢嘈
就變你錯
俾人撚狗咁撚
好撚on9 一直重複個問題無離開過
打一巴咁撚少,比我一腳踢埋佢落車,成撚日提住d project ,去做雞啦,仲做咩project
好撚有共嗚 不過我冇樓主咁廢
踢爆左條女後見佢唔改就分手
好撚有共嗚 不過我冇樓主咁廢
踢爆左條女後見佢唔改就分手

老老實實,就算做唔到唔改即飛,但俾條女咁撚多幾次都應該知醒啦。

其實條女係咪落咗rubbish降頭
有冇人依家一見到佢地鬧交就飛?我都廢撚事睇 睇到自己都燥
30歲佬
到你終於你佢個時
佢只係不斷提住project
你地位仲低過佢啲group mate
到你終於你佢個時
佢只係不斷提住project
你地位仲低過佢啲group mate

其實我唔知點解好似睇唔悶
30歲佬

黎黎去去都係咁幾督屁,條臭西態度仲可以無啦啦勁差,爆哂粗,咁窮就唔好扮公主啦死臭西

btw 未試過睇文睇到要係咁留comment
30歲佬

飛住睇
頂唔撚順真係
睇完個人真係會燥
條女根本就唔愛你
我實在唔明仲有咩原因被男人打完仲要一齊,但又唔開心咁成日發脾氣
佢一方面拎你錢一方面仲搵其他男人陪
你以為係愛你咩?所有野都係為錢咋
如果係愛就唔會日日嘈埋呢啲野
佢已經就快精神分裂咁,要扮愛你拎錢,又要好憎你被迫一齊
段關係已經黎到呢個地步,都唔明有咩好堅持
呢種女仔做到人世咩?
先18歲,無20中都唔會定,你陪佢癲到25、6歲?
仲有18歲就每個月用五千蚊,咁佢出黎社會你可能要送樓送車先搞得掂
臭雞都不足以形容佢,真係好撚嬲
叫廢男週記算喇
rubbish呢巴真係行錯左啦....打完又唔係散....又要繼續行.....
條女一開始就已經講左佢爸同EX打過佢
而家自己又行返佢地條路
雖然唔肯定條女係咪真派帽
就算肉體上冇精神上派左都係仆街黎架啦
而家rubbish打完佢又變成雙方都係「罪」人
但rubbish內疚心又大過條女
做到好似冇左條女唔得咁
某程度上係自己攞黎

留名等睇樓主反擊
冇瞓覺最追哂個故
睇完好想喊 尤其係同芷純個part
差在我冇打鳩佢
因為我同我女朋友都係咁
我成日喺度諗佢同我一齊係咪因為只係我對佢好我比到錢佢買到貴野俾佢可以幫佢解決所有野
佢口口聲聲話鍾意我日日同我傾電話
但一樣可以偷食 我原諒佢但係心始終有條刺
呢家夜晚有時諗返都好想喊
心計好重又唔知佢有邊日會離開我
我將佢當左第一位 但係佢冇
你去緊旅行係咪同佢一齊?
係嘅話記住拍片、中出
做左咁多年CD-ROM 都忍唔住開個AC俾個讚你。
Rubbish 篇野真係近幾年少見高質文,力推!

知唔知點解咁多人都咁肉緊啊?course it so REAL
樓豬好野在用咁多年時間留低伏線,由以前開既post到ptgf再上新聞,居然可以全部串連返一齊,能人所不能!!!

唔洗為其他人既留言改變篇文,依家咁不知幾好
歷史會還你一個公道。
有一晚,我打左一篇好長既信比佢。希望可以令佢記返以前相愛既大家。

芷純,

唔知您仲記唔記得我地岩岩識果時係點樣架呢。可能您已經唔記得晒,可能因為您冇左d wechat 記錄,好多野都睇唔返。

果時我地日傾晚傾咩都講得笑。仲會講下大家既愛情觀。我仲成日同您講我自己d 故事,您仲話好鐘意聽,好青春。

果時我間唔中都會唱歌您聽。不過我知道自己唱歌其實一d 都唔特別,好怕您會聽到悶,所以成日都唔唱。其實我從來都冇預過您會同我齊架。可能您唔信,您係我見過最靚既女仔。所以我一開始對您有d cool,因為我覺得您應該大把選擇,唔會揀我呢個人。

我地第三次見果時,您係我屋企到訓,果晚我真係覺得好warm 好warm。之後我地一齊去澳門睇您最鐘意既鄭中基演唱會。我仲記得您係架巴士到同我講有首歌好岩我,係三生有幸果一句:貪玩的終會覺悟 無需找尋 新的人。我果刻其實好感動,好感激您咁信我,一個成日玩開既人。

中秋節果晚,我地係架車到傾計睇月亮。果陣我覺得,幸福其實就係咁簡單。我由細到大都好掛住太古城既中秋,不過咁多年黎一直都一個人,冇機會返去太古城過中秋。果晚您陪我一齊係個大古城天台到,睇埋d 無聊既魔術表演,坐係公園到睇月亮。呢d 全部都係我呢六年黎幻想既場景黎。

之後既日子您陪我做左好多我一直以黎好想做既野。您果時成日都會話想黎睇我踢波。男人其實真係好幼稚,成日都會想好似小學雞咁想比自己女朋友睇自己勁既一面。您亦都好識做咁唔怕悶咁黎睇我踢波。我真係好開心好開心。

去赤柱果日真係好好天。好天其實成日都有,重要既係因為您係我身邊。之後我將我係東京買既果隻熊仔送左比您。呢隻熊仔我一路都收起左,當時我希望將佢交比我下一個女朋友。我亦從來冇諗過將佢送比任何人,直到我識到您。

我仲記得我地帶住隻熊仔周圍走,去到山長水遠去搵果個熊仔展覽。多謝您咁無聊陪我去左咁多地方,去迪士尼,去行山,去海洋公園玩n次過山車。多謝您咁用心畫左個畫左張畫比我。

同您去北海道真係好難忘。以前我第一次一個人去咁遠旅行。一個人走過既地方,好想有一日帶自己鐘意既人黎呢到。不過我地果排成日嘈交,所以令到您去果時唔係太開心。所以真係好想今年年尾同您再去過。

您有時會話我好多地方都去過。冇錯,我係去過好多地方,但係我好想同您一齊去睇呢d 地方。

多謝您為我做既野,情人節為我整既朱古力,寫既卡。生日為我book 既晚飯,我全部都會好好珍惜。

呢兩三個月係我覺得我地最幸福既日子。我地好了解對方,知道對方脾氣,唔會再亂嘈交。個個weekend 都係到煮飯食,好天就去郊遊。其實最幸福,最完美既一日,唔係要做d 咩特別野,咩特別日子。最普通既一日,同您一齊訓下覺煮下野食,睇下戲已經係最完美既一日。

好對唔住我呢九個月黎對您做過既傷害。其實我已經單身左六年。呢六年既生活,中間有遇過好多人,有好多過客,好多同我傾過計既人。有d 係交心,呢六年入面我成日都會諗我將來女朋友會係點。我成日都會諗返以前同我ex 既野,有咩做得唔好,有咩可以做好d。好想記住呢d 野,我同自己講,下一次拍拖,我一定要將最好既比我女朋友,一定要對佢好好,好好。我成日以為呢六年黎我已經ready好點做一個好男友。但係其實我仲係一d都唔識。

好對唔住我整爛過您電話,對住您講粗口,講一d好衰既野。我唔係成日想管住您。我只係一個細路,怕自己鐘意既野比人搶走。不過呢幾個月我已經冇咁驚,我以為我地感情好深,一直以黎見您都唔同人傾計whatsapp,所以我其實好放心。有時我偷睇您電話其實唔係想睇您同人傾咩,係想睇您鐘意d 咩,save 低左d 咩相,想買比您。

您講過我地識既時間timing 好岩。我又玩夠,您又想認真拍拖。其實我覺得您仲好細個,好多野都未玩過,好想試。我唔知果個人係咪比到d 新鮮感您。我一路都覺得自己同您唔襯。您鐘意d 潮野supreme 果d 咁既野,我就係死毒撚一個。有時見您ig 成日睇果d人,果d女仔,覺得您好響往佢地既生活。呢幾個星期您真係變左好多。。。講過既野我唔再講啦。。唔想您煩。。

雖然我今年已經28歲,但係其實我都係一個第二次拍拖,仲學緊點樣對女朋友好既初哥黎。。。我只係一個好鐘意自己女朋友既普通男仔。我唔想比人暪住。更加唔想您同我一齊過得唔開心。我真係好想同您一齊走到老,我唔想到以後,係街到撞到您,我地已經變成陌路人。我好想我地好似天梯首歌咁成為例外既一對。

如果您真係覺得同佢msg 緊要d,開心d 既,唔緊要。。。我會尊重您

我只係唔想同佢共存。。。
我真係好憎佢,好憎佢我好嫉妒佢。您從來唔會鬧佢,您唔會為左我同佢嘈。
做人做狗自己揀

同你一樣,只能夠講,搵到第二個真心對自己好嘅,就會忘記前度,然後就可以好瀟灑咁飛撚左佢,同佢講聲,你唔撚配我對你咁好
芷純:「早晨。 睇左。」

我:「您冇野想講?」

芷純:「冇

我:「點解您可以一d 感覺都冇。」

芷純:「係因為我以前對你太多野講。你其實可以體諒下我一個星期返六日。不過你又會話我攞黎。同埋我放左學仲有好多野做。

我今日都仲要做research聽日又SBA。你永遠唔會明hk d教育制度幾咁pk。我以前無咁多野做,我而家好忙。我唔想我日日掛住覆你我就無左我自己。

點解我日日咁攰你都仲要加重我負擔?

點解我日日咁辛苦你唔安慰我仲日日比d難題我?

所以點解你係我既煩惱。

每日都好似我做得唔岩咁。好似日日都要比你問點解點解。

你自己諗下,當我仲有3樣功課既時候,你sd d咁長既msg 咁長既問題比我。你覺得我坐係度咩都唔做淨係覆你msg?

我希望我攰個陣你話叫我休息下而唔係係咁問我野,問我點解錄左歌比我聽我無反應,send左咁多野無反應。

我返學好大壓力。你唔好再比壓力我。你而家日日都比緊壓力我。我覺得好辛苦。唔想拍拖啦。

我都係人,我做曬d野你可唔可以唔好再問我咁多要解釋好多野既問題?

你收下聲得唔得?我唔得閒答你問題。 」

我:「可以。」

除左收聲,我已經唔知可以講乜。難道我返工就唔辛苦咩?

諗返起以前戀愛大過天既佢。我諗個個人都會有成長既一日。大個左之後,有好多野要去諗去考慮,唔可以再咩都愛情至上。

只係得我一個咁on9,28歲人仲係咁。

有人話男人既眼淚係好有殺傷力。女人頭幾次見到,一定會心軟。

有一晚我地又係車到嘈交。面對自己鍾意既人180度轉變係咁鬧我。我終於忍唔住係佢面前狂喊。

我:「點解。您話唔想傾電話,臭可以唔打比您。您話唔想msg 咁多,我可以唔搵您咁多。但係點解而家要連我唯一開心既星期五都拎走埋。呢幾個星期我同你講過幾次,幾多句我好唔開心。你有冇安慰過我一句。我都係想比您錫下姐。點解而連我既weekend 都拎走埋。」

芷純見到我喊佢終於都放低佢個惡樣攬住我。

芷純:「唔好喊。我個個星期都過黎好冇?唔好喊啦。你係我心目中係唔會喊架。我以後個個星期都會照過黎架啦

我知我變左好多。但我唔係唔鍾意你而變左。我係真係好多野做同擔心將來。希望你明白我多d。我對自己要求好高。我做唔到我會好自責。所以而家我係面臨緊考唔到大學。面對現實個種殘酷

我超唔想讀唔到,因為讀唔到好無面又無社會地位。 」

每一次鬧完交既安慰都令我覺得我地可以從新開始。

芷純:「bb 我頭先上左連登問下我個銀包可以放幾錢。」

我:「點解要放左佢?」

芷純:「我想買袋,同埋你一直都知呢個款唔係我想要果隻黎架啦。」

我:「呢份係我第一份送比您既生日禮物黎架。」

芷純:「咁又點?唔鍾意咪賣囉。買返個袋幾好。你知我份人,唔鍾意既野我一定唔會keep。」

我:「點解你可以咁冇感情?唔係樣樣野都有個價架。好似你送比我既畫既t shirt 咁,人地比幾多錢我都唔會賣,因為係你送比我架。」

芷純:「總之我會賣左佢買袋。我都唔明你點解要咁執著呢d 無聊野。賣左佢換返d 自己鍾意既野唔好咩?」

係佢眼中,所有野都有個價,可以賣。唔知我係佢心目中又係咩價呢。

芷純:「bb 我今日好嬲,個miss 好睇唔起我,好似睇死我一定做唔到空姐咁。我一定要做比佢睇。我最憎比人睇死。」

我:「你唔係話過為左我屋企唔做空姐架咩。」

芷純:「一路都諗住做架啦。」

我:「咩話。。。?」

芷純:「不嬲都諗住做。唔係讀呢個course 做咩?」

我:「您叫我體諒你比你讀完佢,但您保證左我好多次話一定唔會做。」

芷純:「咁而家我諗住做有咩影響?你接受唔到就算。而家無咩野想講。我淨係要個support我既人,我都有我想做既野。

你覺得我唔想做我會唔會咁努力個個星期去上堂?

我控制唔到你諗既野。我淨係話你知,我想做既野無人可以改變到。無論愛情也好 事業也好。

總之你當我從來無講過唔做啦,我以後都唔會promise你任何野。

我唔會失去我自己,i am who i am。

所以如果你覺得我星期6上堂辛苦。你唔想起身既話,你話我知。我自己揀既,我會堅持落去。就算幾攰我都會去💪🏻

其實我想做呢個諗法,有因為你而動搖過 但發現原來我自己真係好鍾意同埋好想做呢樣野。

加上今日我比人咁樣睇死,我更加要得比佢睇💪🏻

我亦都唔覺得我做唔到💪🏻

我為左今日呢淡氣。我係一定要得💪🏻

我最憎d人睇我唔起。我而家係無野輸唔起。」

果刻。我覺得眼前呢個人好陌生。已經唔係我識既佢。

做空姐都講到咁有大志。我真係好想笑柒佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞