(講故) Rubbishptgf賤男週記 

1001 回覆
517 Like 52 Dislike
呃到自己呃唔到人啦
接受現實啦
我比返個電話芷純之前send左句錄音比果條仔:「你唔好再煩我女朋友得唔得?」

個男仔即刻就秒回左句:「wo。」

我唔知道我send呢句野有咩作用,我只係知當時我真係好嬲,好唔想呢個男仔以為芷純係冇男朋友。我知道一隻手掌係拍唔響。佢唔想傾,冇人迫到佢同人傾計。

我掉返個電話係床到,比返佢。唔知道可以講d咩。

我坐左係到,眼淚不停咁流出黎。

點解。點解。點解。

我個心入面只係浮起呢兩個字。

雖然我地成日都嘈交,但係係我心目中既芷純,係唔鍾意同男仔傾計。佢係我心目中就算脾氣幾差,都係一個好專一,唔會貪新忘舊既一個。

我不停諗返起d msg。佢話冇男朋友,為你失眠既歌,話人地電到佢,校服相,接放學,自拍相。我唔知道眼前呢個人仲係咪我認識既果個女仔。平時我同佢msg緊既時侯佢到底做緊咩。我辛辛苦苦個個星期車佢返學,換黎既就係咁?

係我單身呢幾年,我曾經同自己講過,將來拍拖,如果有一日我既女朋友唔再鍾意我或者鍾意左第二個人。我一定要好好地放手。

我都唔記得自己坐左係到喊左幾耐。芷純行埋黎攬住我。

芷純:「你唔好喊啦好唔好 ?」

芷純:「係我錯,今次我錯得好離普 。」

我:「您就走啦。」

芷純都開始喊。佢跪左係地下攬住我對腳。

芷純:「你唔好咁啦 。」

我:「分手啦。您頭先都話左要分。」

芷純:「唔係呀,我唔想分呀 ,我唔想呀 。」

芷純:「係我錯,我成年咁努力,但係今次錯左一次就咩都冇晒 ,我抵死。但係我冇做對你唔住既事架。我同佢冇野架 。」

我:「咁叫冇野?您同人講冇男朋友?定你係真係冇當過我係您男朋友?」

芷純:「我冇講冇男朋友,我話邊有男朋友咋 。」

我:「分別係邊呢請問?仲要親到人地黎接你放學?」

芷純:「果日落雨我冇帶摭,佢咁岩係附近先黎摭我架,你都睇到d msg架,佢摭完我就走左架啦 。」

我:「等我仲好開心成日睇住您d校服相,原來係send完比人先send比我既二手相。仲要自拍比人睇?」

芷純:「d校服相我係send左比你先send比佢架 ,d自拍係因為我知你唔鍾意我借男仔d衫著黎影相,所以先冇send比你 。」

我:「唔怪得呢排成日唔打比我啦。」

芷純:「唔係呀 ,我同佢真係冇野架,我唔會鍾意佢呢d人架,佢都唔係鍾意我架。」

我:「平時同任何人whatsapp您都唔會keep d msg,但係您同佢d msg您就一路都冇del,睇得出佢有幾重要。我見到您同佢傾計講咁多野,再睇返您平時同我講野。我都唔知可以講咩。你唔鍾意我唔緊要架,您講我知啦,您唔好呃住我好冇?我唔想做傻仔呀。」

芷純:「我好鍾意您架,你信我啦。冇人夠你好 。」

見到芷純一路喊晒口咁攬住我,慢慢我開始有d心軟。可能始終我係d msg到都睇唔到佢有偷食。

芷純:「我知我今次係on9架啦,我冇得講 ,係我自己將自己呢一年建立既形像破壞 。」

我:「果個係咩人黎。」

芷純:「我同佢識左好耐架啦。以前同佢食過兩次飯。之後都冇搵過大家。我話佢電到我果句係講下笑架咋 。」

我:「講笑?您從來都唔會讚男仔架喎。唔記得點識?你玩我?你同一個人傾左咁耐,黎埋接你放學,你同我講唔記得點識?」

芷純:「真架。你信我啦,根本我就唔搵揀第二個,有邊個會好似你對我咁好 。」

芷純:「講真,有邊個男仔可以好似你咁。拍左拖咁耐,都可以同岩岩識果時一樣秒回 。出咁多次街,冇一次唔車我,送我返屋企 。有邊個可以做到您呢份堅持 。所以你話我點會鍾意其他人 。」

聽到佢d 咁既野,我成個心軟晒。我好感動我做過既野,原來佢真係睇到,我付出過既野,原來唔係白做。我又忍唔住喊左出黎。

芷純攬實我:「唔好喊啦,見到您喊我好心痛。

果刻既我,真係好脆弱,我只係攬住佢不停咁喊。要放手,談何容易。

芷純:「呢d野原本我諗住結婚先講架,而家咁早講晒 。」

芷純不停既安慰,令我心情平伏返小小。應該係話我仲未有時間消化我頭先睇到既野,所有既改變。

冇幾耐,佢就訓左。我訓唔著。我拎住個結他,行左去第二間房。慢慢諗返起頭先既事。諗起佢地傾計傾得幾開心。

一夜之間,所有既信任好似冇晒咁。

我諗返起我地岩岩識既時侯我比佢聽既一首歌。

https://soundcloud.com/user-196464690/b28i8wuqznqv

愛也要講資格 我有什麼資格
妳若靠向她 總可算合理抉擇

諗返起果時既我地就好似佢同個男仔傾計咁開心。佢讚我話我唱呢首歌既時侯感動到佢,令到佢好想攬住我。

佢會send佢既校服相我睇。佢會同我分享佢失眠聽既歌。佢會有無數既野想同我講。我相信,對一個人冇感覺,係唔會做呢d野,唔會傾到咁耐計。

我坐左係第二間房,攬住個結他,又再唱起呢首歌。

好有共嗚 我都試過 佢唔del就肯定有啲野
一夜之間無曬信任
好傷心..好痛

好有異曲同工之妙

分左三個月。。。打擊仲好大

利申 紅巴
見到女主角大大聲話啊lam係雞就好想笑
佢自己係咩

仲有咁都可以嘈咁耐
又成日拎出黎講
完全係借題發揮 搵交嗌

呢個啊lam真係陰公 無啦啦係咁俾人鬧

咪係囉 無限loop 讚人靚 比錢隻雞 睇到好撚柒煩
個啊lam又冇得罪佢 雞雞聲咁難聽 佢自己最臭雞

明明自己都係臭雞 人地又無得罪佢 比隻臭雞利用黎做痛腳
臭雞最鐘意雙重標準

臭雞話要考中大
唔知考到未 到時扮番純 唔講冇人知 搵個乖仔埋單上岸

死mk妹就收皮啦
留名睇hay嫂二世
照佢咁講 佢做雞搵嘅錢仲多過中大fg出黎搵嘅錢啦 仲使乜讀中大
結論:都係做雞

屌 唔想係中大見到佢
啲鄉下地方唔啱佢
睇到好燥
On9
我都試過同一樣嘢
當無意中睇到自己女朋友出軌
同第二個男仔傾到男女朋友咁嘅whatsapp記錄
嗰一刻真係心如刀割
從此唔敢再相信愛情
個熊仔唔通係jackie仔

講真 咩叫俾番部電話佢 咪又係你買俾佢既

Hi, 世上嘅另一個我

D女人真係痴撚線架, 唔計rubbish呢種人肉ATM啦, 我就冇供養過EX, 大不了都係8成出街洗費我出.

嗰種踢爆攤牌之後又係喊晒口話唔好唔要佢, 衰心軟就最後算數, 然後跟住兩日個態度冷淡到, 最後都係text過來話分手.

神又係佢鬼又係佢, 講到尾係唔想有真空期, 到隻厹confirm可以接收佢時咪放過我囉.

所以一有咩事, 即刻斷欖啦, 女人信唔過, 而且一有呢D事, 基本上已經成件事變晒質, 就算係繼續一齊又可以用咩心態對住呢個背叛過你嘅人?
最撚仆街就係啲女人比人踢爆咗都仲可以扮無
之後仲可以惡翻過你轉頭

Hi, 世上嘅另一個我

D女人真係痴撚線架, 唔計rubbish呢種人肉ATM啦, 我就冇供養過EX, 大不了都係8成出街洗費我出.

嗰種踢爆攤牌之後又係喊晒口話唔好唔要佢, 衰心軟就最後算數, 然後跟住兩日個態度冷淡到, 最後都係text過來話分手.

神又係佢鬼又係佢, 講到尾係唔想有真空期, 到隻厹confirm可以接收佢時咪放過我囉.

所以一有咩事, 即刻斷欖啦, 女人信唔過, 而且一有呢D事, 基本上已經成件事變晒質, 就算係繼續一齊又可以用咩心態對住呢個背叛過你嘅人?

呢個講得啱呀,而且開左個頭,到後面即使結埋婚,自己一唔夠錢用就故態復萌,仲會一齊供樓?唔了

Hi, 世上嘅另一個我

呢個講得啱呀,而且開左個頭,到後面即使結埋婚,自己一唔夠錢用就故態復萌,仲會一齊供樓?唔了

其實女人出完軌會tum翻你 只係唔想自己做醜人 然後搵你錯處 之後分手
已經睇化左

Hi, 世上嘅另一個我

其實女人出完軌會tum翻你 只係唔想自己做醜人 然後搵你錯處 之後分手
已經睇化左

再賤係繼續搵妳做atm
呢個故好虐心,可能你仲好掛住佢或者仲愛佢,
但佢呢啲行為真係好仆街
要堅強呀樓主,雖則講就容易做就難,
希望你可以早日放低
希望樓主幸福
屋企咁窮都有公主病
當自己女朋友對自己咁冷淡 就知道要比人帽了

果陣我都係咁
屌你老母正臭雞
毒到去緊旅行用咗半日嚟live
痴線 睇到燥
咁都唔散我真係想像唔到之後導致散嗰單嘢有幾大濟
文呢
話左係個局 分分鐘條女一邊貪錢一邊享受第個男仔溫柔 芷純享受齊人之福又有atm又有第個男仔溫柔 高招 幾時都話 江山易改 本性難移
話左係個局 分分鐘條女一邊貪錢一邊享受第個男仔溫柔 芷純享受齊人之福又有atm又有第個男仔溫柔 高招 幾時都話 江山易改 本性難移

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞