信長之野望・新生

1001 回覆
28 Like 7 Dislike
改走左個甩槍,連唯一打贏1582信長既希望都無埋,同時啲槍馬全部廢晒
一隊一隊出先唔會消太多糧,可以打勁入
打落原來只係改左無得守係本陣甩槍,但有個仲大問題,敵人合戰會出晒去,但又完全唔返去救佢地既本陣,變相仲易打左,頭先去到人地本陣有隊兵係我隔離出黎,但行另一邊走左去留返個陣比我爆,痴線
個甩槍其實有d on9
我見d人將d兵左右行 對面就幾百幾百咁扣
雖然玩細大名必用但係真係需要balance下
Shift佢地會識自己集合先一齊入人地領地?定係會一隊一隊咁入?
集合晒一次過,唔想集合就另外再落指令,同埋接戰前後最好慢速手動微調,唔係會有時拉唔足人地/自己咁多隊
一切根源都係補糧問題,解決到呢樣就唔駛呢啲野
玩d早期劇本遇到你呢個情況
下下四五萬兵沖過嚟屌那星
玩毛利個主城又遠一搬d錢又負好多
行軍真係慢左d
武田打德川,由甲府出發,一個禮拜已經去到遠江國

不過靠搶糧好難維持既,最合理應該係可以係自己城補返糧食
要設限,不如每次出兵都要扣糧食同錢黎維持
玩信長系列 如果想玩複雜應該玩邊代
桶狹間信長跟劇本打到79年
最難係保住相越同盟前既上衫
次次都係俾三家圍剿
別所又臣屬唔切俾赤松滅,冇哂黑田劇情
宇喜多又唔知做乜可以打到落四國

呢個劇本最多玩到朝倉淺井滅亡,之後就唔知邊個比人滅左就無得玩落去,你呢個勁到可以直落小田原征伐,可惜佢未開關原大阪之陣,唔係由頭玩到尾真係cls
上衫唔記得斷左乜冇御館變景虎做大名
變左冇天正壬午之亂同埋打後果D
最難應該係上京打三好,要防武田同朝倉
武田唔打你就有機會同蘆名圍死上衫,連畠山都可以反攻兩城
手取川要關左先,會早勁多出劇情,變左黑田勁早就入織田
革新派+1
有冇人有煲天下創世
有咩mod推薦
二周目開群雄石田三成
第一局先玩個難既練完功 今次快左好多
10.信長之野望·蒼天錄
11.信長之野望·天下創世
12.信長之野望·革新
13.信長之野望·天道
14.信長之野望·創造
15.信長之野望·大志
桶狹間劇本玩佐竹
一郁手就比北条call四萬幾人打

乜都無做佢平時都已經敵視我 要拉關係都有排
用國人眾騷擾 或者外交將軍家幫手調停
依家試緊同時交好晒將軍同北条兩家睇吓保唔保得住屎忽

如果無後顧之憂 啲鄰居感覺都幾易食到
史實外交,後北條同所有係關東既大名都係唔岩key
https://www.youtube.com/watch?v=eihCECDYzg4&ab_channel=%E3%82%AF%E3%83%A9%E3%83%AB

見日本仔測試,用守城鐵炮、普請政策/設施升到最高,加埋白銀,25萬軍隊攻你唔出兵反攻都只係無兩座城,但無鐵炮幫手就全部都頂唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞