信長之野望・新生

1001 回覆
28 Like 7 Dislike
我都想問呢隻同大志有乜大分別,嗰隻咁既大志已經好似電話game咁簡陋
細大名都要避開唔好係大大名隔離起手,想知今次小田氏點生存到
重點升晒本城兵糧出大名會戰,其他城專責揾錢,其餘時間同n條友外交、國人吹雞
我有五個盟國
利用佢地互相牽制
睇邊隻豬肥啲就毀約
叫其他盟國打柒佢
城主好似可以指示佢起乜嘢
唔知其他人東北嗰邊點樣,但我個世界已經無野牽制到伊達家,佢長期同左邊結晒盟,然後下下都 all in 咁車埋黎
不過最大問題都係主城係北海道,下下過海消耗太大
重玩既話似乎只能鬥快擴張,慢少少就鬥唔過伊達
㩒漏左回覆

唔知其他人東北嗰邊點樣,但我個世界已經無野牽制到伊達家,佢長期同左邊結晒盟,然後下下都 all in 咁車埋黎
不過最大問題都係主城係北海道,下下過海消耗太大
重玩既話似乎只能鬥快擴張,慢少少就鬥唔過伊達
佢成日得120日,行到過去都要返屋企

不過我無打回戰,可能影響大啲
松永久秀好似有一個跟佢?唔知有冇記錯
好彩無買dlc 玩左一排覺得好無聊
你地多數開唔開歷史事件玩
開 入去可以再選批唔批准
我多數都會睇哂Ð劇情
好似批唔批準只係 俾你㨂睇唔睇
無得揀唔發生
大志超廢
畫質一代好過一代 遊戲性一代差過一代
同樣價錢可以買到3,4隻好玩既indie game
今集其中一樣最唔同係登佣同搜索人才

滅左一家之後未必可以登得哂

有無人知當有個你想target嘅浪人可以點快啲登到佢?目前淨見到要係左面等手下講「遠方登佣」先登到 仲要唔一定係我target嘅人
我岩岩用左離間計
成功搞到今川冇左盟國
依家出兵打佢
好好玩 無伏
悶到
內政基本上無聊
主城搞掂咗之後就係虛無
打仗劣化晒
屌你軍馬鐵砲唔洗調達起下練靶場研究下政策就話有架喇
唔係呀嘛
仲有去到呢代都解決唔到道路問題
一條路冇辦法容納總共500兵嘅5部隊但可以容納10000兵嘅1部隊

想學ck咁玩分封唔係唔得但唔係咁囉
淨係得個煩字要升人職然後任命啲人做領主

軍團制又係戇鳩
創造果陣都已經俾人鬧最後出更新俾人揀無限制軍團範圍
今次你又整返返黎
仲要個距離莫名其妙
主城尾張清須包唔到鳥羽/伊賀但包到勝龍寺

對上一隻覺得好玩係革新
之後果啲都好麻麻
又一隻要等加強版睇下改唔改善到

暗榮已經變到唔識整game咁
除咗無雙同收購返黎嘅team之外
自家brand系列越黎越垃圾
柳生宗嚴?
創造果陣已經屌
排隊打交
Hoi果d都係咁啦,戰場寬度都係排隊打交啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞