信長之野望・新生

1001 回覆
28 Like 7 Dislike
爆一次先有群雄集結?
地方結局唔撚計好弱智
一係近畿食晒再拎一半城
一係拎一半城再從屬全部大名
一係清場
1582初級玩織田塞個軍團比柴田勝家半個鐘內搞掂
秀吉當佢係契仔
戶次川之後放逐去高野山
但比左萬石唔知糧食定錢比佢
打北條又比機會佢復活
當年睇完漫畫想用佢
先發現佢廢到仆街
之後又比佢幫到德川秀忠
咁佢打北條果陣又真係亮眼嘅

打韮山城一騎當千咁打前鋒,聽聞佢果陣奮戰嘅地方為咗記念佢要改名做仙石原
佢依d勇將嚟,武勇高d, 但係智商同統兵係弱弱地智,你如果有睇戰國果套漫畫就會知佢根本就係有好多幸運成份,不過的確係搵命搏
真係好好睇, 由天正記、一統記 一路追, 唔覺唔覺睇咗十年
遠國登庸係屈機到痴線
周圍挖名將
大友即斬得 無官位上等寶物比佢 唔會留得長
推薦人有冇關係
遠國登左幾個都係內政
津輕為信冇戰鬥人才

又唔小心殺左最上義光個老豆 而家南部同最上都話我係殺父仇人
我覺得人脈lv有關
3lv 嘅道三拉到三好長慶松永久秀武田信玄
1lv 嘅一条信龍最勁嘅已經係鬼庭綱元
想玩但係我個steam地區未出 新生
最可惡係德川家康,明明同盟過,關原之戰長宗我部既部隊又冇戰鬥
咁都要改易
不過長宗我部又奇怪,明明唔係西軍核心人物,點解唔2邊押注
信親死左

成個長宗我部家就走下波
咁痛失長子係咁上下
無計,信親本身條件好好,又靚仔又舉止端莊又有親和力,繼承人真係非佢莫屬,佢死咗之後,成個家族嘅向心力都無埋
同盟有無辯法同耐d,轉眼就一年又要驚過
結婚就永久 不過你要解除就麻能煩 同埋你高威望做外交就會加點數加多D
謝謝,另外想請教d郡發展完有個剔號就係咪可以抽走個武將去開發其他郡?
如果你唔夠人用 可以咁做 調完之後吉位比晒城主做
政務高既好似升野快d
長留60唔郁,你抽兵就留意下係咪有火想打你,或者等完停戰先再續,多三個月玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞