信長之野望・新生

1001 回覆
28 Like 7 Dislike
尋晚大浦家終於打左大寶寺同延澤 要靠開臨戰同輜重站
同為信2次計略減城防先攻陷到 掃平晒最上伊達聯軍
最後又係冇糧望住得返600兵既山形退兵 伊達出幾千兵反攻調轉要我搵人調停
平定天下
做征夷大將軍
首結局歌幾好聽
娶左阿市 清須會議開唔成
有咩方法可以遠征?
次次想係畿內打過去九州好快無糧
1. 行南海道。雜賀/勝瑞/川之中/湯築,搵家老級坐城,城下建設“進軍”,應該一年左右起好軍糧庫,減半糧耗,就可以直達九州。

BTW,D水路通道真係on9,冇 瀨戶內海通航
啲相性幾好玩,一路玩一路搵有咩人係夾個城主,代官練人多左個方向,特別練啲廢柴父/子可以幫個高四圍城主能力升多個lv,不過暫時集中都係好熱門個堆,如果可以更新多啲就好啲
巧言既將領 係要自己城做代官 定係其他城主?定係親信都得?
代官/城主
代官係咪塞晒D巧言/人脈會著數D?
睇你大名想做乜,代官就用晒相關技能既人
人脈lv4勁到仆街
巧言好似無咩用,吸收既都係lv1/2 提出,整左個lv5 都無出過聲

人脈就真係有分別
呢集冇得不斷生仔
巧言試過
城主(城主本身有特性)
領主(加個特性比城主,城主做呈報)
親信 (根據地既閒人。其實睇根據地武將資料,做親信,有D特性會著燈,就應該會觸發技能,有D唔著燈)

代官,未試過觸發大名自己提案做呈報。
軍團長,都未試過
繼續之前個1560家康
武田收皮之後信長打太快好多劇情都觸發唔到
春日山城都爆埋
想知如果本能寺之後d呢D城會比左邊個
睇資料都冇公主 得返啲幾廿歲既阿婆
btw 冇清須會議 羽柴 信雄 柴田 德川大打出手
上杉北條反攻返轉頭 又變返亂世
用家康同井伊直虎結婚
不過完全唔知有咩用
發覺只要大名親自出兵打次合戰,削下對手,軍團就會瘋狂出兵打人
我出去打仗老婆會祝我得勝歸來
個生仔功能幾好唔明點解要del左
屈你買pk 版囉
呢版關係加乘好勁
多仔應該會幾家人就玩哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞