信長之野望・新生

1001 回覆
28 Like 7 Dislike
北條在歷史上是幾勁,

只是比武田同德川頂住又唔識打右邊,

唔係都幾頭痕
轉左玩伊達 玩中級

不斷擦武田 同 北條鞋底 擦到有姻親

玩左二十年 晴宗死左 揀11歲政宗做大名先統治到成個奧州

依家襯武田同織田開戰 即刻放棄個同盟
偷左武田三座城 依家無力再打 又驚武田覆焯
唔知點玩好

整軍團佢地發展得好慢 但全部自己黎又好多野搞
打完啲城開頭好弱
拿拿臨升爆防禦設施
我試過打AI既城
硬到仆街
打到冇兵糧要打兩次先攻陷
隻game 難在好拖鐘,又無咩變化,一次攻勢準備年幾兩年,但又唔比回糧,最浪費時間唔係打而係填色,打最多每次打一兩個城,打到咁上下就算一隊有成萬兵都無糧要返歸,年幾兩年後再黎過
唯一唔好係混亂同火牛太屈機
應該又係pk版先加返包圍網去nerf北條(雖然應該無乜用)
否則北條真係咁無敵
人強,相模獅子地黃八幡,又吞埋里見佐竹
地肥沃,關東平原
加埋三國同盟,專心向一邊發展
真實返少少唔好咩
咁樣好真實
玩左 n次包圍網相馬次次都收皮
真實唔係唔得,不過最好有多啲選擇,可以龜係到種田但又有得快攻,又或者劇情可以幫到手推進勢力發展,始終每次用二三十年都未統一到應該玩幾次就唔想再玩,真實時間可能講緊幾日/攤更長一兩個星期

btw 早期啲國人眾幾有用,手動叫佢地出兵幫到唔少手,唔係自己武將出場都可以幫你打座城落黎
真實既應該要好似 天下一統 咁唔做兵農分離春秋季就出唔到兵
出到兵既,不過影響收穫量者
北條歷史邊有幾勁
比秀吉秒殺咁
想問下碟版(普通版) 係咪都會有特典
有更新patch/加強版應該唔錯
戰鬥方式多啲
城下町設計豐富啲
ai唔好淨係針對玩家(有支那修改器
幾好玩 投入過三國志14好多
即係得ps同switch有?
伏唔伏
北條同武田今川都有婚姻一車車部隊湧住黎東邊清極都仲有 
又幾過癮
好似上面講有更新微調setting、加強版改下玩法都ok,本身都好唔錯,唯一接受唔到係劇情零參與感,淨係果幾行對話同張圖就完左,睇個勢都唔會改到
搞唔掂 依家織田同武田唔撚打 武田專心打我

守唔撚住

啲電腦好撚狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞