二人桌遊成魔之路(選)

743 回覆
185 Like 7 Dislike
串撚到仆街同唔老實
唯一係買卡套算ok
Sleeves king $20包
$1都唔會再幫襯 下次都係去返d樓上鋪
兩個月前係百寶利買左包sleeves king都係廿蚊
所以好多時如無必要,我都會係上網買或者係搵其他地鐵站交收

再加上愈玩愈偏,已經無去買自己棋一段時間
最近太沉迷Everdell新KS
即係complete version?
依加先買好似貴過KS好多
KS連運費,我買都要265USD
依加隻淨game 都225USD
運費又過百USD
265USD其實好抵
仲未計要23年頭先有冇

不過隻game真係靚同好玩嘅
買落一堆未玩
見人放二手好抵或者絕版/停產先會想入手
中文board game出得太慢,文字量唔多寧願買隻英文版再睇說明書加上網搵教學
不過好有愛嘅會等佢出,支持繁體中文
有冇人試過買card game少左卡
如果係咁可以點做
影低 facebook問返舖頭
如果想試hidden movement,類似兵捉賊遊戲既話,可以試下mind mgmt
https://offthepagegames.com/wp-content/uploads/2021/03/MM-Box-angle-transparent-cropped.png
Deluxe version真係好令,不過美術就各花入各眼
推介佢既原因係一般hidden movement 既地圖都好大,好似冇咩方向推理
但呢隻係7x7既版圖入面,角色又有技能,雙方相對較平衡,而且有shift system, 就算雙方實力差距大都可以平衡返
真係推到對方既路線會好有成就感
不過真係比較燒腦要睇下岩唔岩對方口味

之前有人介紹過,講得詳細啲
https://blog.seriousplaygame.com/2021/09/26/mind-mgmt/
Blokus出左個二人版,係幾好玩
不過玩呢隻要注意下分寸
小心唔好掛住卡人,贏左場game,輸左個女朋友
最近開始入坑boardgame, 推
原來旺角槍街果間咁出名前排去完同上面絲打經歷完全一樣已經唔出聲, 拎咩上手望都要窒,on99

最近玩左That time you killed me
有少少似象棋玩法 成件事好貼近time travel 呢個主題
一局唔算耐 越玩越發現有深度都幾驚艷
一盒有四個module ,抵玩
呢隻出時我即刻諗起steam嗰隻5D chess,捉西洋棋捉到time travel+平衡時空
That Te You Killed Me真係超好玩,之前佢岩岩出喺TTS玩過,印象已經好深刻,宜家出左中文,即刻就買左返嚟係咁玩😍
我地一局玩好耐,差唔多挨近一個鐘,因為會長考剩係讀兩三步,已經可以有無數個變化圖。不過呢隻game好在係規則簡單,其實都可以輕鬆玩
反而Santorini我覺得ok
雖然好似棋,同時都有啲似過三關
但無阻個重玩性(因為有天神卡)
好多時輸咗就會想嚟多局,二人嚟講覺得唔錯
睇完好吸引想買
巴打覺得重玩性如何
越玩越發現有好多可能性
加上有四個模組 個人覺得好襟玩
想請教下

買邊個version好
見佢又有個collector edition
工作太忙潛咗水好耐
襯無咁忙繼續推下先
建議你先試下code,真係好玩再推薦你點入
建議可以basic先
想問各位 知唔知邊到有final girl中文版係咪正版? 同埋邊到有得賣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞