二人桌遊成魔之路(選)

743 回覆
185 Like 7 Dislike
原版pandemic最易上手

legacy版好似係legacy類top3
必玩之作
點解唔入卡套? 原則上要成日洗既牌就要入卡套. MISSION 唔入都OK GEI
BTW, UK MAP 勁好玩 , 有機會見到要考慮入
Ching話入完卡套放唔返入個盒度
同男朋友依家玩緊europe版 都打算入手uk/japan
LM
有無TM愛好者
想一齊玩,玩線上版都得
確實係入唔返入個盒
但較優先考慮損耗問題
Ching 會點處理入唔返落個盒? 會掉左分隔果舊膠定係直情搵第2 d盒裝?

我見有d 分隔買 但要成百幾蚊一個
唔係買第三方insert,一係分幾疊夾硬周圍攝,一係掉左原來個insert,自己去十蚊店買盒仔入起曬D 車仔同卡
Ticket to ride Euro入卡套無問題啦,佢有預位

係Caper Europe就完全入唔到卡套,佢完全無預位入卡套 你入咗就要預個位浮起,唔係人人接受到

Caper 得我同女友開,大家都錫棋,所以就無入卡套,你地可以因應你地的情況再考慮

同埋鏡面卡套,我個人就覺得個手感頗一般
不過都驚記錯,我副十五周年版,車票卡就入曬卡套,但啲任務單之前好似唔夠卡套,未入曬

但印象中是夠位的
我平時買開單邊透明單邊磨砂
我都係15周年版
你有冇買擴充?唔知岩唔岩用 因為好似話佢大過普通版? 想買uk同japan
無了,但佢唔同地方的玩法都會有啲唔同,建議你睇睇先入手,歐洲有車站呢個設計,其他版本未必有的

同埋又覺得ticket to ride一副就夠了,慳番啲位入其他
咁我想問玩哂4個地點之後係咪都可以繼續重玩
會唔會覺得重複?
入完15週年已經冇位入,比我想像中大盒好多
基本上一個地點都可以重玩,因為佢主要個重玩位係按照對手的策略出牌,同埋佢的4個大地點下,每次只會抽出3個小場景,小場景(General加埋Specific大城市的小場景)都有十張八張
好 thanks
波子棋
蘇格蘭場
呢副推理幾正,可以試埋白教堂
不過呢兩副都係對決追逐遊戲,可能可以試下The Crew,叫做試下合作都好
要合格就玩花火
最岩毒撚唔洗講嘢
The crew兩個都玩到?
玩到呀,只係唔係最fit的人數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞