二人桌遊成魔之路(選)

743 回覆
185 Like 7 Dislike
比利可以同24個自己玩
Lm
但最平其實一定係淘寶,正版繁中
因為經銷同製造都係大陸,香港買其實mark up咗
最近入左呢副二人棋 期待開箱,好玩的同大家分享下

配件幾靚下
打隻game名+正版就搵到,如果係老翻game佢唔會寫正版,加上價錢分別好大,假嘅你一定會知,基本上大陸公司總代理嘅game都會搵到,就算栢龍都係

不過應該好多人接受唔到淘,我只係覺得如果買件大陸製造嘅product點解唔直接大陸買,等於英文版直接喺amazon買一定平成截一樣
有時都係信心問題,會有一種寫住正版都未必係正版嘅感覺
雖然amazon都存在有假嘢問題,但ship by amazon果啲都放心

唔急玩,等人放二手都係一個途徑

入左手拼布準備同女友玩

希望啱玩

另外爸打有冇玩過exploding kitten 一大班人玩好正
有呀,爆炸貓作為推坑第一隻Game都可以係唔錯的選擇
巴打可以考慮同朋友玩下作弊飛蛾,應該岩你地口味
nemesis lockdown就有中文版啦
錯po
巴打講果堆 有冇邊d 易上手同簡單岩同女朋友玩? 番工成日用腦 唔想玩太複雜ge
女友對於patchwork, azul呢類型感覺偏女仔啲嘅反而冇興趣
反而鐘意star realms呢種啱男仔啲game(佢話好似遊戲王咁鬥deck好好玩, 但係我哋行咗兩間都冇
最後買咗fugitive同llamaland
第二日再買埋7WD+expansion

樓主好有心, 介紹得好好亦好詳細又貼心
喺疫情下再加上已加香港嘅環境, 兩個人一齊玩board game無疑係好舒壓又好能夠增進感情嘅方法
已加女友成日話要翻屋企玩

btw喺board game鋪見到對疑似情侶枱上試緊嘅有lost cities, patchwork & azul
我有理由相信樓主已經成功宣傳為二人board game嘅推廣喺香港立下咗里程碑
對奕,一來一往的可以試Japiur / Lost Cities。
推理,玩心理戰的可以試Fugitive。
拼圖可以試Patchwork。
版塊放置計分,靚靚配件的可以試Cascadia。
可以睇下想玩咩感覺,再決定入咩手

如果唔係,Patchwork、Cascadia、Japiur 三簡一,實無死
thx巴打
買番幾盒看門口先
大熱天係屋企玩下boardgame 好過出街
有無人玩過 Fog of Love?
我自己咁排, 輕鬆到難
Jaipur > fugitive > patchwork > 7WD > 羊駝 >
the castle of Burgundy = 西國建築師 = everdell

想2個人輕輕鬆鬆,試下玩 micro macro crime city,
where is wally玩法,官網有demo試玩
每盒16個case, 雖則玩完唔會重玩,我覺得好過去睇場戲,嚟緊年尾出第三集

另外有隻其他巴打推嘅 歡迎回到地下城,主要都睇下點陷害對方,互相傷害
不過唔知巴打偏好邊類,同另一半鍾意玩乜

puzzle類可以選擇 azul, sagrada, calico(貓奴必備), cascadia,不過除咗sagrada試過2人,其他未玩過俾唔到意見
多謝巴打推介
我地都鐘意對決類多過埋頭苦幹
puzzle 類都ok 試下先
對決類,咁真係可以考慮下試埋Azul,Star Realms
star realms而家ks有個大野可以back
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞