二人桌遊成魔之路(選)

743 回覆
185 Like 7 Dislike
入面有講一隻叫Land vs Sea幾有正
似卡卡頌 但係多啲張力 有興
https://youtu.be/c8cqY9Iut40

可以睇埋呢條片,都有介紹果副,睇埋先再入都未遲
有咩睇哂10隻都無land and sea
https://youtu.be/VmtcgbzNK6U

呢度先啱,記錯咗

大家可以順便睇埋Radlands
Ark Nova好似台灣就快出繁中版
應該遲少少香港都有得買
玩左radlands, 又真係唔錯
等緊mind bug
請問呢隻邊到仲有得賣?
ebay同amazon搵過都冇英文版
thx 問下有冇先
我見幅圖係殘中版
除咗封面,說明書是無分別的
好,試試呢間
佢將主流boardgame 機制(action selection, engine building, tile placement, set collection, worker placement...)炒埋一牒之餘仲要玩落順暢已經上到一線 不過缺點都係同啲機制本身有關 同埋隻game偏向自閉 downtime都長 副deck太大疊 雖然有市場機制 但抽唔到就係抽唔到 玩落冇爆combo個啲爽 自己覺得唔太岩玩得唔夠多唔同棋嘅人玩 但玩得多唔同機制之後就會比佢個融合吸引到
想問吓terraforming mars有幾個擴
有無邊個擴係must buy?

睇過下d review話Prelude係必買
其他擴係咪可有可無,加左會唔會搞到隻game玩勁耐
本來想係隔離post問,點知貼錯左
Prelude啦,令遊戲時間短啲,可以考慮埋Map expansion,其他我都無入了
5個 金星 map prelude colonies turmoil
金星 map prelude都正
Prelude會快左完
金星會慢少少但變化多啲好玩啲
有無人介紹下花見小路
最近晚晚同朋友 board game arena 上面玩
食完飯玩2-3場 又試下新game咁
九龍區有無邊間boardgame鋪多貨同可以慢慢簡?
有咩介紹
最方便一定係建議你網上shopping,不過你話真係要睇,建議去旺角,周圍都有board game舖,例如百寶利
唔介意遠少少嘅話,我覺得觀塘capstone最好行
同座仲有間好出名嘅貓cafe
百寶利嘅話808 d位置闊d,至少唔會阻人出入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞