買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
想問avlife係咪可以買左件貨hold起個倉度先?可以擺幾耐?
未咁快入伙,諗緊衝唔衝部a80j先
半年
半年, 不過要先打去SONY登記贈品, 否則...............
明白
可以直踩去Sony Store登記,咁就唔使打電話等
想問以下呢個條件係咪得Panasonic TH-50JX700H揀? 貴少少有咩其他選擇?
Netflix + PS5
Budget: 4-5k
觀看距離: 2米
最好有埋eArc
1. 2米建議55吋
2. JX700H只有ARC

LG 50UP8100PCB 行貨
$49XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

Samsung 50AU8000 行貨
$54XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
當佢窮人版OLED,想平平地體驗下可能都Ok
唔係可能都要加啲錢買C1
唔該晒step巴, 仲有想問盛....澤係咪singjaak? 驚揾錯
YES

G&J 盛澤影音
另外55Q70A佢地應該有現貨儲備
聽朝一早問吓先
想問下想買部A90k 48電視掛台
買左VESA300x300mm 同Ergotron HX
Sony送貨係咪唔會幫我上架?
我覺得佢可能因為X85K比較光, 望落去比較灰, X80J暗一截反而少左細節
亦都有可能因為X85K光, 所以影響到相機拍果陣既設定, 例如ISO
https://youtu.be/KNu6NwuUozE?t=278
https://youtu.be/ar2ojoeFYrU?t=463
唔會
https://youtu.be/eSm2w_CakFI
LG B2 OLED vs C2 OLED with Playstation 5, BIG difference!?
其實A1畫面都唔差, 已經可以輕鬆KO LCD, 只係佢個價位LCD已經有120HZ PANEL同HDMI 2.1, 所以先輸蝕左
一個人點搞得掂48
比錢佢會會唔會幫我搞到
應該都未必肯
諗住入手Sony A95K
會唔會有一隻好過A95K
65''in
想問55’ 買A80K + soundbar係咪屌打A95k
感覺A95k好pro但用唔著 Oled就ok
想問下lg既多重檢視得screen share + tv/hdmi揀
可唔可以set到tv+hdmi / hdmi+hdmi咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞