買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
如果唔睇電視,
長時間睇YouTube Netflix 間唔時打2-3個鐘機,
當開10個鐘!
係咪唔洗諗OLED?

諗住入手a90k或者c2
睇咁長時間當然買Oled,每分每秒都係享受
如果C2同A90K我建議A90K
應該可以買OLED
好多大陸用家中招轉唔到區
https://www.bilibili.com/video/BV1vY4y1E7wM?spm_id_from=333.999.0.0&vd_source=184472178c30b44d6cc8814da8b6aed5
最佳中端电视?SONY新品4K电视X90K深度评测-对比索尼X90J、X95J-LED电视-强于X91K-全面电视测评
$7000 同 $12000 嘅分別
$76xx同$87xx既分別

唔該各位,
我鍾意sony但佢得兩個2.1,
其中一個俾我插喇叭,
咁ps5 同xsx要是但插個!

反而c2 四個都係2.1

可以嘅我唔想用分插
SAMSUNG - 轉區做香港版, 系統同行貨一樣
LG - 轉區做香港版, 系統同行貨一樣
SONY - 轉介面, 手動裝APP
全部都唔可以FLASH ROM

頭POST#21開始已經講齊哂

水貨電視我推薦盛.....澤
SAMSUNG - 入工程模式轉區做香港版, 系統同行貨一樣
LG - 入工程模式轉區做香港版, 系統同行貨一樣
SONY - 另外安裝一個易用介面, 手動裝番NETLFIX, YOUTUBE, DISNEY APP
全部都唔可以FLASH ROM

頭POST#21開始已經講齊哂

水貨電視我推薦盛.....澤
你唔會同時打2部機架嘛?

一掹一插就解決到既問題就唔好轉牌子啦
想請教一下55‘屋企用,平時睇開Netflix Disney+買返OLED定QLED好啲?Budget大約$20000
OLED
QLED只係LCD黎, 沒有任何OLED優點
唔該晒巴打
有冇人用Sony x90k + Q930B睇Disney+ 個dolby Atmos 唔著,得5.1
但Netflix 就正常出到 dolby atoms
如果經apple tv就兩者都出到
請問soundbar 一條過, 2-3000budget 除左天龍s217 仲有咩野選擇? 🙇‍♂️
錯post ching
想請教下屋企用電視買邊部好?

電視距離坐位2.5M遠
2萬蚊budget
平時Netflix Youtube 打ps5
唔知買55吋定65吋好, 想上OLED
睇PAN 記MODEL NUMBER睇到好亂
50JX700H
50HX700H
49HX900H

我只係想買部5000~6000蚊電視, 咁多model佢地有咩分別?
OLED啦!不過要你打機唔好連續幾日幾個鐘打同一隻game

如果2.5m就上65-83吋

雖然想推薦你買65吋A90J,不過你個budget應該只係買到55吋A80J

可以買LG嗰啲嘅,不過畫面處理同內置喇叭就應該唔及sony
雖然心水 LG同 Sony,但$8700有OLED又真係吸引
唔該巴打

其實我自己最心水A80J 65吋,但行貨會爆筆直

有冇其他牌子65吋OLED推介

LG 三叔嘅電視都唔太熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞