買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
我層保護膠紙都未搣
https://lihkg.com/thread/3066819/page/2
見到三星cs 好恐怖
部電視四個月入面有兩個月係打唔到機
Cs 就不斷拖
A90K有無
我都未呀,好似話要 keep 10 日
A95K同A80K有嘅機率較高
呢個幾多吋
QN700A呢款係多問題
你自己問
我見又冇乜阻礙,就冇搣了
反而我好想搣,諗住過多兩日搣咗佢
好似有啲反光,搣咗應該會好啲
一陣去問下
如果A80J有唔食骨就好
下食骨好過食炒價啦係咪
唔知係電視定PS5問題,有隻game update完支援vrr 120hz開 game會花畫面,重新開機再入game又冇事,但響遊戲setting切換下vrr又花過

試過其他vrr game又冇事,不過都係support最高60hz vrr,唔知係咪120hz vrr先係咁,用緊x85j

感覺係餅帶出事,或者隻game有bug/未更新
SONY電視 A80J, A90J, X80J, X85J, X90J, X95J, Z9J 香港韌體更新至 v6.5929

優點及改良
開啟 VRR 模式時,允許啟用最高明亮度 (僅適用於 XR 系列電視)
開啟 VRR 模式時,允許啟用分區背光 (僅適用於 XR Z9J、XR X95J、XR X90J 系列電視)
解決 AirPlay/AppleTV/DLNA/HD+ 故障問題
解決 Wi-Fi 持續關閉的問題
解決螢幕僅在右側顯示部分畫面的問題
解決特定 YouTube 內容播放時產生綠色畫面的問題
改良電視的一般性能

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/lcd-tvs-android-x90j_x91j_x92j_x93j_x94j-series-50-75-100-/xr-55x90j/software/00275826
一律美森Region Free UBP-X800M2
RIP到就KODI
電視播放器應該可以串流電腦d片
直播我自己食唔到True HD

要ShieldTV pass through
數碼版應該唔關事,update部電視version先
而家update,thx
信你即買
又唔貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞