買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
75吋大約尺寸 1675 x 1040 x 410mm

Samsung 75BU8000 行貨
$167XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY

Sony XR-75X90J 行貨
$325XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度780nits
10. 日本製
唔會呀,電視闊過地櫃其實唔怪,就算側喺一邊都得
冇料,有料就自己砌部畀自己啦
想問有冇1080p嘅43吋 推介
因為屋企只會睇免費台
巴打好謙虛,我好欣賞
43吋沒有1080P了,全4K
大陸機例如Sharp仲有42” Full HD或JVC 43” Full HD

但已經有Panasonic 40JX900H 4k $35xx-36xx同SONY 43X80J $4780
謝謝巴打幫忙補完
咁多一換一!部舊機廠家點處理?
行貨會維修嘛

水貨正常通關可以運上大陸原廠換零件,現在就多數訂零件落香港換

用家其實唔需要理點處置部機
同lg c1 65吋比
samsung qn85a殘影唔知勁唔勁?
冇咩對比過

不過OLED係0殘影,反應最快,基本上得1ms以下
二手機都唔理?
行貨唔會賣2手機喎

盛....澤水貨都保證100%未開箱全新

至於有問題既水貨一係維修完比番用家,整唔到如果保養期內一換一,有問題機日後退番上大陸比供應商
Sony行貨最多都係維修完放上大賞投比人bid

陳列機都係
Sony
行貨都係10日內先可以一換一,之後一律只維修,除非冇parts就換同級新機

水貨睇下壞咩,訂到零件就照整,如果大壞就一換一,睇下過左保養未
宜家仲有冇邊度有得買SONY 85J/90J
想買55"/65"
自己上price.com問下Avoutlet, compumark, hdlife, avhome

我昨日先問完

大鋪就唔知道了,我冇可能去大鋪問有冇貨
90j 55四圍都仲有貨
65尋日去凶宅就話仲有幾部
去Sony store就話賣晒
你快手買65 90j
等我冇得選擇
65 90j 報幾錢?
揀緊邊幾部
想問下a90k會唔會有日本制?
係A系列定係X系列呢?
佢兩款都係馬來西亞制,留意A90K只有出42吋同48吋

如果K世代機A95K全部都係日本製造
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞