買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
Step巴其實點睇小米 TCL呢啲大陸廠,有親戚問我除左價錢平之外質素如何 我都唔識答
等我氹下隻老虎先
如果Sony store 收AE就一天都光哂
盛....澤有賣行貨TCL, 佢地話成日有客壞機又聯絡唔到TCL

我相信一分錢一分貨,真係唔洗賺錢咩,賣咁平
AE好多地方都唔收

你想要原價PS5?去SONY STORE有禮貌誠懇咁問左先囉
買玩具呢D唔可以如實報海關架,要比D甜頭佢
想買LG 65” C1
我新屋電視牆得150cm闊
上網睇規格C1部機闊145 想問預位會唔會預得太極限

另外想問step巴
我見水貨條list冇左LG 65” C1
係咪已經冇哂水貨C1賣?
同埋上唔上埋C2好?
重新pair過都無pointer?
65C1, 65B1已經停產加賣哂了

65B2水貨16xxx

65C2水貨19xxx

電視牆方面你度得準就ok,掛牆方面可以問盛...澤,佢地直接有師傅答到你
PS5食抄都係6000左右,原價3980,計番你個1年AE保養咪又係差不多
其實用唔晒,只不過一嘢攻頂,好過要用嗰陣先嚟呻唔夠用
32GB RAM 真係一部電腦最低嘅要求,16GB 想同時開住 Chrome 聽 YouTube 歌再打機真係唔掂
平嘢冇好,好嘢冇平,真係定律嚟
雖然我呢啲上網、睇 YouTube、好少打機嘅應該 12 核都夠用
仲有張 3090,應該幾年都唔使換 Display Card
又有?
又更新啲咩
LG電視新買 用咗一日就開唔到機
https://lih.kg/3066589

LG QC係咪真係差到咁
係豐澤買嘅OLED行貨
打打下機突然熄咗機開唔返
要聽朝先有得打過去
來生不買LG
step巴 想買部budget4000左右
睇Netflix youtube多 間唔中打下機
想問下有咩推介 同埋係咪依個價位50寸冇選擇?
唔該
冇呀,直頭試過成個機 reset default 都係冇,其它制就正常
終於收左sony x85j, 先唔該step 爸先。

想問下我用arc hdmi to soundbar 出到tv 聲/ 電視內置netflix/ 其他app. 但我將firestick 插去hdmi 1/2 都有畫無聲,想問係咪有d setting?

另外,sony 係咪裝唔到藍viu? 因為尋晚搵左成晚play store, 佢係咪話所在地區不支援
7月安全性,動畫,穩定性
痴線佬

好少打機用3090
唔好彩姐,小事
唔好彩姐,咁就永遠不買,你以後好多野都唔洗買
可以換機怕咩,盛....澤賣咁多LG OLED水貨,間中都有1部半部有事啦,電器野壞唔壞好多時睇彩數
咁小budget肯定係大陸牌

TCL 50P735 行貨
$43XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. GOOGLE TV 系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.1 支援ALLM ONLY, 唔支援4K120, 唔支援VRR
6. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit

Panasonic TH-50JX700H 行貨
$46XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR, 唔支援Dolby Atmos
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. USB HDD 錄影
9. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
10. 5年保養
sony 係咪裝唔到藍viu? 因為尋晚搵左成晚play store, 佢係咪話所在地區不支援

係咪又係買左外國YOUTUBE PREMIUM?

咩SOUNDBAR?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞