買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
色準需要用自訂mode, 色溫用專家1
尋日問過巴打決定買x85k
本身諗住細鋪買,但想問下知唔知大行做緊係咩優惠?想睇下點買最good deal
唔好去藍店啦,sony store係專門店嚟,單係預訂已經送延長保養同原創掛牆架
C1 個 remote 用喺 C2 上面會冇咗個 pointer
巴打滿意C2嗎
藍店即係Sony store
唔係咁叫嘅咩
以前買ps啲人係咁叫
請問50吋for一般阿嬸
budget 大約$7000

Panasonic TH-49JX800H
Samsung AU9000
Sony X80J/K

請問係咪依幾部最好?
50X80K規格最好, JX800H保養最長

Sony KD-50X80K 行貨
$69XX
1. 60hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits

Panasonic TH-49JX800H 行貨
$53XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR, 唔支援Dolby Atmos
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養
請問step 巴
如果見到部X80J 平X80K $800
你建唔建議買X80J?
50X80J邊度仲有貨?
X80J同X80K基本沒有分別
三叔QN系列係咪可以無線SAMSUNG DEX?
一直同SONY之間猶豫係因為三叔對應番手機好似好D...
全港a90j行貨得返幾部(如果冇呃我)
有冇人快手買晒佢等我冇得考慮
根據資料SONY電視由2012年起已經支援SAMSUNG DeX
唔畀你考慮呀

罪大天女獸而家命令你立即買A95K
SONY都同時支援chromecast同Airplay 2
播disney+片冇得set架喇,得vivid、dolby vision bright、dolby vision dark三款

佢設計到咁無非都係逼緊我
咁又真係唔係貴好多

不過X80J有啲可能送現金券,或者冇券再劈,所以有得再拉遠距離
Sony 50 X85J 去邊度買好?
去有貨嘅地方買就得

因為而家呢個時勢,J世代嘅機一定係
貨源>>>>>>>>>>>價錢
反正而家J世代已經停產一定係最平or冇貨兩個極端

買到就買
YES
你係毒菌大便獸
x85k 貴好多
Step 巴, 請教下,我係房用,想換部48/50 吋, 主要Netflix, Disney plus, YouTube, Spotify, 間中iPad射上電視,有無建議變部好?budget 最好10000內。而家廳用緊Sony A80J. 水貨LG C2 會唔會係考慮之內? thanks
dolby vision bright
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞