買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
等成年又太耐了新入伙都想有部電視靚靚仔仔
都係嘅 但我就係猶豫緊買邊部
見佢地價錢同定位差唔多 都係42/43吋 所以比較下
可能我比較著重調色
同埋現場睇x85k發覺冇咩漏光現象 黑位都ok
所以傾向揀sony
PAY MORE THEN
SONY 42A90K
現場睇咁光, 睇唔出漏光唔奇, 並排就一定分到
你一打斜睇X85K就輸撚哂
畀多啲啦,攤長嚟計都係抵架!
你引用我冇用, 引錯人~
我目標都係55A95K+Q990B
等緊8月睇下有冇減10%
其實我都想買50 or above,不過老婆話嫌太大,我好難亦都唔知點同佢解釋
問多巴打少少
與其買81K,不如比多少少買85K? 幾舊水有120hz,好似都幾大分別
咁諗有冇問題
係咩令你有呢個諗法
你夠BUDGET當然X85K更好
電視睇到嘅唔會嫌大

利申:65A90J,完全因為香港冇83A90J

利申:stepmic巴打唔好嫌我呢個利申申咗咁多次
我用49吋咋, 日後最多都係55吋, 65吋太闊會影響行人走路撞到
因為我岩岩上PRIXE.COM睇細鋪價
都係63XX同69XX既分別,反正都係81K,不如直接85K
不過真係會擔心細鋪會有伏,雖然身邊D朋友好多都係細鋪買
stepmic巴打有推介幾間細舖,你可以睇下
細鋪avoutlet, compumark, hdlife, 時機電業,avhome肯定賣原裝香港行貨
如果a90j價靚我都會去馬
其實你講嘅呢兩部都自帶靚喇叭同低音喇叭,A95K亦新增咗喇叭,所以聲效本身已經好正!
想買部SONY 65,主要係睇波 打機 YOUTUBE NETFLIX,諗住買水貨, BUDGET 最好10K 左右,睇中以下幾部,價錢爭幾千,會唔會好大分別呢?
Sony KD-65X85J 水貨 8>>>
Sony XR-65X90J 水貨 9>>>
Sony XR-65X90K 水貨 12>>>
Sony XR-65X95J 水貨 11>>>

定有無其他牌子推介?
THXTHX
是否接受到以下缺點?

SONY水貨留意事項:
1. 睇電視台每次開機/轉台,字幕都會變英文/簡體,需要用遙控切換,不過可以關閉字幕
2. 語音功能只有國語
3. 系統介面有繁體中文
4. 不能改系統做香港版
5. 跟機本身冇Airplay, 冇Homekit, 冇Chromecast, 冇Google Search, 冇Google Play Store
6. 盛...澤會安裝 Netflix, Youtube, Disney+
7. 盛...澤會安裝 aptoide tv, 供下載APP用
8. 盛...澤會安裝一個類似ANDROID TV, GOOGLE TV既易用UI介面, 取代大陸版介面
9. 盛...澤會安裝一個叫AIRSCREEN APP去提供第三方AIRPLAY功能
10. 可正常更新系統FIRMWARE
11. 如真係有需要完整GOOGLE服務可以買個chromecast with google tv
X95J>X90K>X90J>X85J

成日長時間睇波,打機?
聲我就冇乜concern
已經有對喇叭可以睇戲用
係有少少驚第時有朋友啲小朋友上黎
唔小心掟q爛部電視我叫唔叫佢賠好
小朋友、寵物就好似天災咁,冇得怪佢哋,只可以睇開啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞