買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
37xxx
3千超市
送垃圾earphone
恒生減多一千左右
a90j a95k
係喎有x
A95K啦,真係冇死錯人架
等緊90j都賣晒我就死左條心
唔知係咪心理作用
尋日睇幾部90j都唔夠白咁
少少灰灰地
巴打 想請問知唔知九龍城偉明電業信唔信得過?
有巴打話同AVlife同集團
唔會
應該X啦
K系列

X90K, X95K, Z9K, A95K係日本制

X80K, X85K, A80K, A90K 馬來西亞制
我都推薦A95K, 次世代OLED黎
唔該哂
我覺得你需要比幾千元搵人cal機

下次唔該打番X90定A90, 兩者完全唔同級別
想問下sony預佢玩幾多年?
從來都冇日本製造

佢哋係組裝,不過英文翻譯錯誤,變成製造

最出名就係訂ASUS或Lenovo 底板砌出嚟嘅Fujitsu Made in Japan Lifebook
麻煩你唔好再問呢種問題

電器野壞唔壞好多時睇彩數,唔好彩可以1個星期就壞,所以先有保養同續保服務

我自己Sony用左就快5年,仍然冇任何問題
你諗住用幾耐先?
Hello, 小弟心思思想換電視
Size就最大只放到55"
暫時1516緊買邊部好
最理想就係買LG C2水既, 科技野好似有新買新好
但我又對SONY有D情意結, 我本身就長用Apple TV+PS5 , 所以Sony水冇左既野對我又影響不大, A80J 平過C2, A90J又貴過C2 少少, 唔知點揀好
其實日本制都係只是係日本組裝,零件肯定唔會全部日本生產,好大可能大部分工序上海完成,之後運去日本裝埋個殼同QC再入盒,就當MIJ

Sony X80系列用大陸Boe面板

Sony X85, X90, X95系列用大陸華星光電面板

Sony A80, A90用LG OLED 面板

Sony A95用Samsung QD-OLED 面板
再補充,用美國計法,只要組件成本一半以上同一地方先叫得Made in XXXX

拆開Fujitsu lifebook,早期直頭可以叫Made by ASUS,Assemble in Japan

拆開連keyboard 都係ASUS
有情意結同信仰可以

55A80J水貨10xxx
55A90J水貨15xxx

我覺得A80J都有8-9成功力,平咁多
我喺Sony store睇佢display
色溫好緊要
我有時間再去屌下佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞