買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
頭先行咗轉個Sales都建議 C1
我有部Apple TV,應該解決到app少既問題既

如果畫面級數同sony三叔LG 差唔多,其實買得過

忍受下啲冷眼唔係問題,鬼叫我筆直唔夠
巴打可以去馬
佢仲特登播東京行街片嚟反駁我,兩部同時播,高下立見,尤其SONY OLED啲紅色細緻好多

然後佢依然死撑話係SONY自己加嘅味精

我試過問a80j 價,個sale屎勁"好心"推薦a1話平d熱門d
嘩為咗佣佢已經癲咗⋯⋯A1拍馬都追唔到A80J嘅水平喎大佬

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-a1-oled-vs-sony-a80j-oled/21674/21563?usage=1&threshold=0.10
推薦OLED同OLED比較已經算有良心
A1 太廢唔去得,有特佣追到a80j 個佣咪得
信sale屎一成,雙目失明
電視都慳返
唔該晒
you are welcome

幫到你就好
期待包膠
想問下有冇 LG C2 畫質 setting 教學
求教 想搵75吋 打機睇戲 平靚正
水貨都ok 15k左右
rtings.com

影像>>圖像模式設置>>影像模式
ISF專業(明亮室內)MODE or ISF專業(昏暗室內)MODE

影像>>智能節電模式>>關
影像>>其他設置>>舒眼模式>>關
影像>>其他設置>>HDMI ULTRA HD Deep Color>>開

聲音>>進階設定>>數碼聲音輸出>>自動/通過
聲音>>進階設定>>eARC支援>>開
有以下盛...澤水貨,話係連登巴打可能再有平,以下係大約價,因呢2日好似減左價,詳細你可以whatsapp問佢哋最新價,只有更平冇貴

Samsung 75Q70A 水貨
$14xxx
1. 120hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1x1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
巴打收左機啦?

服務如何?滿意嗎
收咗喇, 當然滿意, 之前用開罪大, LG 個 UI 要 D 時間摸索下 可惜師傅幫我盡攪部機掛完上去之後個位唔太 fit, 要再約盛澤黎裝過個電視架
再約時間搞
我都係學巴打果句 "我推薦盛...澤"
巴打滿意就好

師傅好少失手喎
同X9500G比較,應該提升好多下
55q70b定50qn90b好

睇電視台多,日日都長開4-6個鐘
當然QN90B好

QLED只是LCD黎,佢沒有任何OLED優點,一般用冇咩可能燒印,長開都可以
要搵 d setting 試下先, 屋企人過睇唔慣, 話人物膚色偏黃
Lg新一代嘅α5 Gen5 影像處理器係唔係勁過舊嗰粒好多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞