買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
可能同我嘅例子一樣
一單半單姐,佢48C1
講漏咗 用咗一日就壞
工廠冇可能出1萬部都完美,梗有小部份有問題架啦,包生仔咩,有得換有保養就係咁用

如果部部都包冇事,就唔會有10日有壞包換,同3年保養啦
上面位巴打42C2都係用左幾日就開唔到,咪安排換機囉,現在佢換完都用緊

做人有時要睇開D, 放鬆D, 會少D壓力

唔通人地特登搵部壞既比你咩

亦都可能有時運輸途中震過部機,入面有排線接觸不良,呢D控制唔到

個個牌子都會有機皇,只是睇你好唔好彩

就算SONY MIJ機款唔好彩都可以幾日壞

現在最緊要係搵豐澤安排換貨
Step巴

想問下如果75寸
淨睇下YouTube Netflix
筆直大概3-40000 有咩介紹?
上次去AV生命 個Sales介紹我LGQNED91CPA

LGQNED91CPA主要問題係分區控光反應追唔上畫面

Sony XR-75X90J 行貨
$325XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度780nits
10. 日本製

以下水貨我推薦 盛...澤

LG 77" OLED TV C2 OLED77C2PCC 水貨
31xxx
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN5 影像處理器
8. 光度850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
無限budget?
我之前有部 UB9500 用咗 5 年都冇壞,送咗比朋友換 咗 9500G, 佢到今時今日都用緊
所以話好多時睇彩數

我見過有巴打LG 10年都仲用緊
LG 77" OLED TV C2 OLED77C2PCC
行貨幾錢左右? 屋企老虎唔俾買水貨
佢換咗兩部都有得換,證明佢用盡到保養服務之餘,部機都的確有魅力啦
咁點會夠膽玩水貨?
水貨有事都係一換一
你買番X90J算啦, 行貨大尺寸好貴, 大尺寸OLED更加係天價

LG 77" OLED TV C2 OLED77C2PCC 行貨
$849XX
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN5 影像處理器
8. 光度850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
係呀 買左外國開心版youtube premiun
LG SN7CY
用左外國youtube premium, 會影響Google account地區同GOOGLE PLAY STORE
因為外國沒有VIU, 所以你係GOOGLE PLAY STORE唔會搵到,
一係你開多個GOOGLE ACCOUNT比電視用
一係手動自己裝VIU TV個APK落電視, 不過日後要手動更新, 因為唔係係GOOGLE PLAY STORE DOWLOAD, 原則上係唔會比你裝

之前有巴打買左印度YOUTUBE PREMIUM, 連DISNEY+都 DOWNLOAD唔到, 因為印度沒有DISNEY+

平野係冇麻煩D架啦
原來有影響,明白了

一係手動自己裝VIU TV個APK落電視

係咪有d apk 係開心版免廣告?
你去SOUNDBAR區問下~
唔該巴打
較暗部電視對預防燒印有冇幫助
唔需要咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞