買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
A90K啦

因為A90K真係好正
3.5mm個窿重要到當年要遊行咁滯架
我未用過TV 3.5MM
要DTS基本上要SONY先可以
SAMSUNG同LG預你藍光機直駁SOUNDBAR HDMI IN去解DTS
DTS支援應該要比錢
串流平台又唔用DTS
所以...............
BB唔好嬲我
https://youtu.be/gtZi9zEZ55E
Sony A90K Desk Setup
收到
但好奇問下點解咁多人揀C2?
因為價錢同有gsync?我見價錢差好少
https://youtu.be/gtZi9zEZ55E
Sony A90K Desk Setup
因為A90K要8月出貨
好多巴打等唔切了, 所以入C2
原來係咁明晒
42C2 5月尾出佢地都屌哂鬼了~
10級飢餓
前排見過百記有
不過唔肯定依家仲有無
唔好意思巴打,想再問下
如果samsung 48/50寸,有咩經濟之選
都係睇下Netflix,youtube咁
Budget 6-7k 買唔買到
Samsung 50AU8000 行貨 2021
$54XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY

Samsung 50AU9000 行貨 2021
$64XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 400 nits
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 50BU8000 行貨 2022
$69XX
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出

Samsung 50BU8500 行貨 2022
$69XX
最大只放到50吋,所以55C2唔得了。再研究下A9S, thanks
唔該哂 感謝巴打有問必答
盡快了, 因為轉款, 後繼機A90K 8月上市了, A9S現在都唔知仲有冇貨.
48A90K $14990
A9S咁平係因為佢係2020年款
you are welcome~
呢度有巴打A90K七月尾收貨了
大約啦~
covid呀社交距離呀唔該
如果LG C1水 同 Sony A9S比,邊部好啲?thanks
1. 睇你想要咩
2. 細尺寸48C1水貨都唔平, $9800左右, 行貨48C1都係$11680, 值得買水貨嗎?
3. 如果需要HDMI 2.1咪C1, 想要日牌機有信仰咪SONY, SONY影像調教係比較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞