買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
我覺得自己都算係, 都可以話係裝備撚
你大廈公共天線問題, 一係加放大器, 一係條天線CABLE太雞
一向都係自動搜台架啦
打機裝備, 手制數量齊全, 整齊
等你消息~
under 10k 55" 有冇推介
Sony KD-55X85J 行貨
$89XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
見過soning仲有貨
話時話, 盛澤 D 裝機師傅兩個都好好禮貌, 抵讚
謝謝支持佢地~
希望 LG 水貨唔好好似三星咁, 一路有得玩落去
希望啦, 呢樣控制唔到
我曾經想將水貨資料加密, 不過咁做CD-ROM就睇唔到
請問睇電視/電影 60同120hz panel會有明顯分別嗎?
見主要都係講打機有分別
120HZ PANEL畫面殘影更少, 震動更少, 120HZ PANEL開埋MEMC功能順暢度就更加明顯
不過如果你唔喜歡MEMC功能, 喜歡電影24P原汁原味, 咁分別就會少D
半年保 48 C1

部 xbox 巴打你駛唔駛食炒入
thxx
Thank you
唔使, 正價入, 未出果時就喺誠哥度訂, 食多一個手制就有
Stepmic巴
A95K 邊度入手好?
要求
收AE
價錢唔洗平 正價用AE買多一年保
屋企隻老虎話想拎啲百佳惠康優惠券
60HZ PANEL電視加MEMC功能, 可以將24/30P影片插值到60P播出, 減少震動抖動

120HZ PANEL電視加MEMC功能, 可以將24/30/60P影片插值到120P播出, 除了減少震動抖動, 還可以大大增加流暢感

https://www.youtube.com/watch?v=974ER_VvI5A&t
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞