買電視機 / 換電視機 集中討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
Oh ….. 咁三叔 youtube apps 用唔到廣東話語音了
youtube app應該可以用廣東話
唔係藍嘅,主要係WOLED唔夠QD OLED光同飽和度低啲
Thx 師兄,重新連接搖控後,係youtube 到用enter 制禁個youtube apps 既咪,佢會叫我禁實搖控個咪制,

禁實搖控個咪制,佢又會係畫面下半部有條藍色bar, 講咩佢都當英文。 入設定佢叫呢舊野做bixby
bixby係SAMSUNG自家既語音系統
應該係,我搵緊方法關左佢,應該關到就用得返youtube 個語音, bixby設定無得簡中文,,我講「屌你samsung」 , 佢認到「doing samsung 」
在三星電視上關閉Bixby
按Home 在您的遙控器上並導航到Settings.
打開Settings 然後去選擇General.
強調Bixby Voice Settings 並打開它。
去Voice responses 並將其關閉。
現在打開Voice wake-up settings 並選擇Off.

https://www.youtube.com/watch?v=0XB5IDFhuCE
屌你samsung

岩岩買左Panasonic部JX700H, 之後發現畫面d色水咁,想問係咪唔關setting事,我reset左幾次都係咁
1. 55Q70A同LG 55B1沒有可比較性, 根本完全唔同級別
2. 55Q70A配SAMSUNG SOUNDBAR都只係多個Q-SYMPHONY功能, Q70A個喇叭出Q-SYMPHONY效果應該普通
3. LG 55B1唔知幾時停, 65B1已經冇哂, 65B2已經上市, 55B2上市都係遲早問題, 55B2估計要$10500左右
4. 巴打平時睇咩多?用途?
壞機
CALL換機
LG電視用SAMSUNG SOUNDBAR應該沒有問題
如果你話要一套西裝咁就冇計
LG HK D SOUNDBAR冇SAMSUNG咁多咁齊
係每一方面都輾斃
唔該
睇下 netflix 電影-------->上OLED, 回不了頭
下年2月裝修?????
下年5月先要機?????
巴打玩弄我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞