2022-23 NBA休季討論區(1)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
其實唔同哂wo 成隊 而家勇最勁個陣一定要有Lonney

細AI個位由 圍巾補上 當年最勁係5小陣 射到對面死

下死下,仲要果陣KT準而家好多
Curry 120%啦仲8折
要講都係1折iggy
Curry 冇變
7折 klay
Green覺得都係9,8折姐,算打得好好

呢個數據網都幾care lbj
未計KD 果陣KD都差唔多prime來

屈到傻
Curry 今年決賽 110%
klay 5折
我想問譚比幾折?
譚先24,佢今年啲傳控好左好多啦,你話佢到頂就話姐,多左今年經驗下年再有進步唔難掛
起碼6折
Final 3折
Final前 prime
btw暫時最柒都係佢
上錯賊船都算
仲要收得少d
唔知而加咩心情
點解又開新post

[全身暑假]NBA 2022-2023 Off-season& Draft 討論區(1)
https://lih.kg/3006346
因為冇乜人會睇draft,個post沉左
清貨大減價
Curry既經驗同hustle係100%
但佢既顛峰係三節打卡 基本上冇咩幾場要打盡
而家其實體能退化左要就住 通常得兩節半用 計時間係得8折差唔多
係 但季初破完紀錄之後好長時間啲三分手感都係柒 應該係俾啲肌肉影響到 出手姿勢都有少少唔同
不過明顯po調整到
防守都進步左好多
姐係我話JT當進攻冇時,會用防守幫補返

不過24真係後生,過多5年冇冠先再講
仲有d期待Pritchard
全盛Draymond Green可以Final G7拎三十幾分
事實證明KT好重要
一抖完返嚟就拎冠
上round 係4:1
同埋防守策略都唔同 上round勇牛 勇放 luka單打 就係唔比luka傳
今round大部份時間係聯防 唔比tatum撞入禁區 逼佢做d高難度出手
計防守上嘅death lineup係Barnes+iggy轉wiggins+looney
以前其他人都係S+級防守 唯獨curry依點太脆弱 體能都唔夠handle攻守2面 進攻經常因為防守俾人針對腳軟
但宜家練大隻又體能更好 針對curry只係其他人太好而唔係佢差
有返 中間頓 應該唔係咁易
點解?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞