2022-23 NBA休季討論區(1)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
競選人名單:
Booker/kyrie:自幹十足,零防守
Tatum:有防守 冇心態
最後其實可能字母狗先係接班人
klay 應該得5成
你賣朋友都幾勁
有點名但通常都只係一兩個play
仲要個play有時唔係特登做出嚟
比起G1係咁switch佢出嚟iso已經爭好遠
咁當年Jabari打出嚟勁啲
其實佢多問題都係上年 宗教問題齋戒/燒鼠尾草嗰啲雖然我唔信教但我會專重佢信仰 最嚴重係私人理由缺席太多
今年就根本唔應該怪佢 除咗啲死台狗全部都苗撚迫人打針 佢唔打得都係因為法律問題+網唔俾 下半季佢落得場都係落力打而且都keep得好好

今年網表現唔好太多因素影響 傷患/季中trade磨合唔好/nash嘅調動 將所有野放晒落irving好唔公道
書人都唔知應唔應該話佢俾波叔累
無波叔就只係一個刷分仔
有波叔就入到決賽但一到重要關頭就全面熄機
得確係,自己又差,俾Wiggins 撚到慌失失 , 好多球唔應該硬上為條氣硬爆
剩係佢睇心情打波都死啦 屌你估自己業餘咩 收緊錢架大佬,我諗冇咩人可以日日全程投入 但連職業道德都冇真係垃圾黎,又唔係叫你做黎生

另外想問下BG點解會殘到咁,我記得當年去到活塞仲好勁 最起碼離開大飛個陣都仲正路
其實呢個都冇咩好抽
講緊另一個唔係真係打得廢
係傷到收皮
夫子出嚟講下感受
帶傷打playoff,跟住玩撚猿
覺得以上得字母哥做到Kobe level
帶隊能力,個人能力

上面個3個帶隊能力都係唔夠
帶傷幫活塞打playoff
嗰陣心諗活塞喎
點都JB>Smart
算啦,接咩班人

將Kobe 個精神流傳落去下一代 is enough
LBJ是自己組團奪冠
KD是自己到冠軍團奪冠(可以稱為投敵)
但自己組團後卻無法奪冠
黎緊睇佢自己做化啦

08年KG 都撚死左GASOL
但係KG大傷之後到GASOL撚左轉頭
雖然我都覺得鹿full team勁啲,但話賽好彩先入到final我覺得唔係好尊重。話晒佢哋過嘅三隊都係有實力嘅球隊嚟,而且都keep住越嚟越成熟同進步。只係隊波始終爭啲經驗,同埋板凳真係冇人用搞到後繼無力啫。Tatum finals係令人失望,但有幾多個巨星喺攞冠之前係未衰過呢?
但印象呢啲好難抹走
上年已經覺得你癲無人管到你教到你

到今年有好多場數因為唔同理由打唔到
而你打到嘅場數球隊又有好表現
一般人都好易將矛頭指向你

再者,成個聯盟97%球員都有打
咁你選擇唔打就緊加易俾將所有責任推晒去你身上

我都同意網嘅問題唔係佢一個人
只係牌面靚但實際上人腳根本唔夾
成隊波都唔知圍住咩概念去build 出嚟
屌你咁撚25
我知 但輸左咪休息or開刀 再操過 點會沉到咁,當年依巴卡又係 勁到on9 之後傷完秒沉左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞