2022-23 NBA休季討論區(1)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
佢 07 已經入過一次 finals
11 年無得賴唔夠經驗
細過佢既d77仲撚勁
未來俾d77食住
2019 KD要走
KD想去籃網,但籃網又無薪資空間free sign KD
勇無薪資空間想要S&T換值錢少少嘅野
所以做左 Dlo-KD 簽換交易
Dlo有得攞頂薪,KD又有得去籃網

到後尾木狼想要穩定主控,個時wiggin自主進攻廢,防守其實都唔穩,一場勁一場廢
最後變左木狼攞dlo
dlo攞頂薪
勇由渣都冇變攞wiggins
KD去籃網同榮叔組隊

事實上係球隊球員都拎到自己想要嘅野,個時睇簡直完美deal

當然結局就勇士大贏家,木狼唔算差,籃網柒到攞地核
77勁啲, 譚關鍵時刻完全0作用, smart brown果啲明顯勁過77啲隊友
要求唔高
做到見頂嘅野先講
運動好複雜,一個人十連全勝退役,另一個人十五勝然後一負退役。

當年敵對球迷笑巴克利無冠,好失敗,巴克利話自己賺了2000萬。
18勇都champ唔到 但錢簽咗約就一定有得袋
有幾艱難
Dlo 無球有球都輸
Green應該係做錯就屌撚到你仆街果隻
咁冇得咁比
佢個人勁d唔代表佢爭冠條路係易d
就算佢依家既表現一樣對現唔到佢天賦,而家只係間唔中打2球單打既3D
Tatum 入到final ,已經屌打Luka
譚適合做奇兵, 間中換上黎拎下分, 擺佢上場太耐真係無用,又多to又獨
我諗勇係睇中wiggins 身體質素,有小小射得,衝入去又得,單打都得,聽聽話話

當然冇KD咁勁,FMVP AI打得咁好
但交到功課

但Wiggins 如果去第二隊,要做一哥,主得分手就應該唔得
個幾年木狼都知佢唔係一哥料,但係係一個好用既先發球員
howard都勁la 大佬經驗 守波
係啱位,又有pick ,dlo 撞晒curry 同復出klay嘅位,唔需要頂薪嘅6th man
Tatum無大佬格
無爭勝心
一直覺得JB好過佢
希望古仔第時做到差唔多嘅野
LBJ:4比0,無乜經驗
之前講過有d球員就係有實力但完全做唔到球隊大佬
wiggins係
好似鹿既何年希都係 一做球隊大佬就會係毒瘤
8分

咁岩勇有兩個自走炮
佢先可以多啲空間做咁多野
同埋curry可以放球權

佢去事但一隊都未必做到
佢唔夠tough 好明顯
唔難喎
一定係curry

Dlo個時先岩岩all star級
Curry 係superstar,帶隊能力,個人能力都差十皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞