2022-23 NBA休季討論區(1)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
其實個個球員都帶傷架啦,可能JT個shoulder都有事,但唔會預佢下年就GG左
所以網到而家都俾人笑提款機
一個佢一個西門

BG當年係活塞都唔係好跳到
PO傷埋就返唔到身

又諗起個時rookie year佢同curry 係all star game 啲採訪片段,佢個種意氣風發

https://youtu.be/AL1VhgZNab0
咁你都要睇咩傷咩打法咩位置既
內線呢個歲數一大傷都收硬皮架啦
Wiggins 當年點估到有今日效果
大把爛泥扶唔上柄嘅case
你估個個超人咩NBA大把人一次大傷就玩撚猿

Griffin個次無記錯係膝傷黎,開完刀就無曬爆發力
又咁講
上年AW打play-in 射air ball都係咁
有時啲嘢真係要失敗咗先可以進步嘅
希望佢嚟緊可以再進化到喇
Kd ki kwahi pg doncic
當年Ibaka好似打封閉?
其實而家仲有邊個球員識勾手
WB個時膝傷以為跳唔返
醫返之後一樣咁跳

不過大家受傷年紀唔同
康復嘅時間都唔同

Curry兩年前傷都用咗差唔多成年嚟抖先好返晒
如果唔係都可能要打下停下打下停下
Ibaka打針上應該係2014,仲打到2019都算keep到水平啦
學左ray allen後期咁 操體能 ray已經顛到retire左都仲要keep身型
Ray對自己好有要求
格芬以前係勁既
唔算keep到掛 佢okc個陣門神黎block撚到對面on9 之後傷完iblocka個朵都冇埋
覺得格芬仲可以打
有火,進攻未必好差
不過好似唔岩Nets
始終都係08綠迷 果陣成隊各有特色 ray 3分 pp單打

KG 防守大鎖 rondo d傳波靚到

curry係勁 但始終都係鐘意已前physical d打法
rondo,去咗湖人就唔再鍾意佢
的確俾其他隊都冇一隊可以打得贏鹿火網但佢地未ready好都係事實
我之前都講playoff就係睇巨星波 你隊波係關鍵時候冇人企到出黎就預左輸 靠一班role player爆一場熄一場唔會贏到 雙J就係all star級而且已經咁多年要再上一早上左 佢地就係得咁多 菜要champ除非final都係打一隊咁上下柒既隊
其實我真係唔係好信BG傷完就完全回塘,現代運動醫學未差到咁,當你打7折,但佢表現得返4成 似心態有問題多
打大腸就champ左了…
其實佢醒目仔黎,係初頭鳩跳 之後知會出事就學cp3愈打愈出 開發3分,個陣都屌佢soft ,係估唔到轉型都延續唔到個career
咁就一定有啲關係喇
係活塞仲叫得分主力
去到網淨係做pick 同搶板
俾你做開球星都懶得同佢出力做呢啲下欄嘢喇
波縮隊波不嬲都季賽龍 一到playoff就好似個個位都係弱點咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞