2022-23 NBA休季討論區(1)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike

左右手 都可以拍波真係易殺入去
望返JB JT 封右路 轉左手殺入去
好多時都炒同to
Irving就癲啲 左手都放到籃
Jabari傷到咁冇辦法嘅
只要見白卡有份出現,你就知道, 這個討論必會變為業餘、不認真,和像馬戲團
Curry不嬲finish勁過irving應該話irving基本上籃底命中同手感無得比
咪玩啦KI上籃點會差過curry
Restricted area field goal percentage
12-13 Curry 88/162 54.3% KI 154/277 55.6%
13-14 Curry 135/225 60.0% KI 178/313 56.9%
14-15 Curry 189/284 66.5% KI 217/373 58.2%
15-16 Curry 263/399 65.9% KI 134/228 58.8%
16-17 Curry 214/341 62.8% KI 231/401 57.6%

手感除咗12-13 之後4年都過60%

印象流
屌你靜啦
羅生性未..
你可以直接睇0-3 feet
再唔係去nba.com 睇drives FG%
你會發現多d野
笑閪?
3 feet外放floater唔計finish?
好明顯係好撚憎rmbj,係咁做鳩佢
所以我咪叫睇埋drives囉
再唔係你咪睇埋3-10囉
睇Restricted area field goal唔夠咩?
睇多d數據有咩問題?
同埋佢點解唔睇今年irving 67.9% curry 60.8%
irving今年常規賽打得27場 收檔啦講今年
唔夠呀 因為佢係要精挑細選D stat黎講贏你
你唔係睇多d喎,你係縮減少個範圍喎
Restricted area就已經包咗0-3feet
咁0-3feet Irving贏咪即係佢係0-3 feet呢個範圍勁d
但係Restricted area field goal curry贏咪即係整體finish curry好過Irving
咪剩係睇highlight
不嬲KI啲籃下命中唔係手感個皮
最主要係未過28
自律、訓練累積返黎d體能、技術、經驗開始show出黎
唔岩用既數據咪filter 走

公海界阿叻
咁你講籃下咪睇多d姐
冇咩野
career overall計都係curry高過irving
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞