2022-23 NBA休季討論區(1)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
網友稱KD水準介於Harrison Barnes和Andrew Wiggins

勇士在昨日總決賽第六戰中擊敗凱爾特人,成功奪得2021-22賽季總冠軍。

網友feltbot在推特上表示:「凱文-杜蘭特名聲徹底毀了。他現在只不過是一個水準介於哈里森-巴恩斯和安德魯-威金斯之間的球員罷了。」

杜蘭特轉發了這一推文,同時評論道:「我的名聲在2016年7月4日就已經毀了啊,但是我要祝賀一番勇士。」
唔係有個廢柴細佬影衰手感就完美
希望細咖哩早d退休唔好係到丟人現眼
真,現役已經有幾個Mamba mentality
有預感下年艇湖網應該都幾好睇
大飛 無個控到埸嘅人
預計同今年塞一樣
要雙核做埋組織

可愛破double team嘅能力麻麻

好想睇條撚樣收皮
打到好格硬bump入去
有球Horford 單打curry
無人去協防
最後horford 唔知做乜打打下分返出去

啲講波佬笑住話勇好唔尊重Horford
因為連協防動作都無
好Finals 連場都無出過?
G5打過box and one
係守到curry但守唔到其他人
後生啲理論上體力好啲
其實頭4場感覺都係塞壓住勇打
勇都係贏第三節多
其他節數多數都係塞領先
係後來先搵到方法防雙j
防佢地右路
雙j就係差呢樣
係咩?
一個Curry都搞到成隊塞Q4無哂力
但佢掉出去係Tatum wide open 3分又唔係錯
我對LA兩隊都冇乜好感 但湖真係唔吸引 就算AD RMBJ 龜三個都健康 佢哋加埋一齊根本唔夾 RMBJ再keep得好都係會跌watt 只係跌得慢咁解 同埋可以補強嘅空間得好細 就算trade走THT都唔會trade到啲幫到湖爭冠嘅球員

大飛嗰邊起碼兩個core都係三字頭又係two way player 陣容深度又夠

下年應該係勇 艇 鹿 網係大熱
有龜就好睇嫁啦 你都唔識既
第三節唔係Horford 博老命自己打第四節應該第四節都唔駛打
第四節塞其實打得好好
不過勇又攻得入
啲三分你一球我一球
塞都打到灰晒
轉捩點真係g4 用drop守curry真係限制到勇進攻 但就係g4俾佢射到唔敢咁放肆咁drop 打返開整體進攻
再加上塞後期3分冇手感+雙j技術性被封死
根本drop又死唔drop又死
Drop仲可以博勇手感唔好
唔drop打團隊波打死你
勇士呢年團隊籃球勁
g6 啡34分 譚13分喎
除非g7 譚拎40分贏 如果唔係一定係啡拎fmvp
就算俾佢g7 40分 fmvp一樣會係啡
譚消失得太耐 成個series見親都射失 都唔好講佢試過連續幾多次射air

成個連登都知二哥係白卡
湖?
其實艇真係唔需要控 女人會控埋 女人唔控果時就俾rj
之前試過rondo 結果搞到佢變純射手咁 搵隻控衛返黎都係曬 因為唔夾所以佢地先整全隊wing咁撚癲
其實如果唔係smart成鳩日扮跌又插水
人地對面都唔會咁多次進攻成功啦
上網見啲人話kd
但我又想知呢隊塞真係同到個陣時既騎士比咩
磨合成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞