2022-23 NBA休季討論區(1)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
搵錢
同上場時間
要睇吓佢個心點諗
一定好過fmvp ai
ai 係進攻最被放空果位 而且缺乏自己創造進攻機會能力
wiggins 進攻上幾乎完全相反

而且防守上wiggins差啲,但係size and rebound 彌補番

最後結果論,ai 20m合約都會猶豫比唔比好,但wiggins 打完係值頂薪
定簽張1+1短約
老實講下年手感35歲,Poole 真係大把機會發揮,仲要隊波好多後生潛力有機會接到班

真係睇下佢要長遠定短期賺舊錢
AI個年拎fmvp好大程度係因為對位Lbj 塞軍無個咁嘅人
諗多左我80年湧迷 唔迷辣殺
佢有普通隊正選水平
去到西決都仲勉強帶到後備陣容發揮
去到總決賽水平 你就見到佢啲得分都係
手感被包夾分波先有
如果外面有隊出2500萬簽佢
我建議佢搵錢先
咁都好啲
唔迷ig 既都見到ig 既進步

客觀
Nets同勇個陣有得分保證
仲要Wiggins all star都入唔到
Okc
仲要有幾球籃底唔入
真係好洩氣
覺得fmvp ai > Wiggins
Fmvp 個年都唔敢完全放ai,起碼個年都有進攻能力,最主要當然係防守同組織,之後就開似老化

之後KD,有自主進攻加防守

到KD走之後最岩呢個位似乎就係wiggins
防守冇ai咁出色,進攻冇kd咁冇解
但兩樣都唔差,什至都算係一線
騎士係用mozgov 大中鋒守ai
有邊個敢用大中鋒去守小前

好似jr smith講過,係特登放佢,而且佢入都係應該,just practice shot
仲有curry餵左好多雞湯(挫樽相)比佢
Poole又未簽過大約
邊會簽依啲1+1
一年後真係無咩信心佢會留隊
由2002年計
Duncan先係top 1
詹屎排第二
40年Kobe fans
原來curry 第一個
拎到全票mvp 同全票fmvp嘅人
AI fmvp比人放到慢慢帶一步起手射都唔care
得1個人有全票mvp就梗係得1個人全票mvp+fmvp
Curry明顯防守強左
最重要佢宜家手感差會成日衝入籃底
依前都會沖,但沖到入去都 finish 唔到,今年差好遠
啲 finish 拍得住 irving
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞