2022-23 NBA休季討論區(1)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
佢係大飛轉去活塞都算係轉捩點嚟
好似失去咗 spotlight 咁
B Lo
籃係呢單deal都無問題 反而都可以算賺
KD話晒係佢地唯一救命草
唯一扣分點係佢太死攬榮
猴以前都有小勾手嫁
真,做到高比咁 又有咩所謂

高比+gasol+oden+Bynum+fisherman lok個幾年,對親信啲都係防守專家
Battier, arrest....... 等等一堆,咪又係咁打
+死攬Nash
成隊完全無戰術無防守
咁呢隊塞,就算打勇都未到無得打,係輸game 4 打擊大啲.但本身都有機會贏,除左勇,對其他隊都有得打喎,
睇番第三節尾Al horford打左好多hustle play,momentum 係Celtics 個邊,唔明第四節開始udoka會bench佢
冇計 打得沉就冇話題性,冇人講
有料可以帶到入playoff咪唔同,好似JB咁 佢個陣公牛都狂刷分 最後不停轉隊都冇咩人再留意,係帶起heat咪個個又開始吹奏佢鐵血
BG係可惜 當年打2k 成日用佢+rubio 玩loop city.
講開又講rubio當年好撚正, d傳波睇到出水
Curry/Porter入完3分之後佢即刻answer 3仲要block爆jp
Tatum同Brown未到巨星級係事實,尤其閲讀防守唔得真係致命傷。但計返佢哋先24-25歲,巔峰年齡都未到,唔使咁快蓋棺定論話佢哋冇得進步嘅,望下隔離字母哥連續幾多年畀人捉住弱點打搞到final都入唔到。
唔同意多球員打ki 就一定有責任要打
打唔打針係個人選擇而唔應該強逼去打
咁香港夠好有人打咗囉
唔打針嘅人係咪就係錯先
個道理永遠都唔可以咁講
始終36歲
比佢休多兩分鐘差唔多
呢2場smart 屎咁喎
其實佢都肯努力,肯轉型已經算好
但個次傷都影響左好多
其實佢仲dunk到,不過活塞之後冇機入po 就廢事再傷

希望佢都入到隊好球隊
今場失望係以為佢地今場會好有火搏老命
點知係相反,決心連之前幾場都不如
夫子呢..
對其他隊緊係唔同 其他隊都有唔同地方柒 但對湧就因為大家防守打平加上佢地有champ經驗
進攻就要睇你隻ace表現 G4咪就係証明左playoff係睇巨星波
血戰字母同JB 都打足7場都用左大半力
其實除咗決心之外,體力都係主要問題。成個po 7.5人輪換打咗兩次搶七,就算第一輪叫做橫掃都係場場咬住幾分咁贏,體力消耗真係大嘅。好明顯睇到game 6下半場賽真係爆晒計,純靠士氣波撐住。
都預左 G4俾人打沉左G5又炒十分 之前係有俾人3-2過但果時唔同 果時係佢地自己柒但明白自己隊波實力係贏到人地 呢次真係輸
G7 對騎10射中0仲要幾球wide open
圖都唔使P呀陰公
士氣波好緊要
AL打左咁多好球
JT打番就失誤送番俾勇
隊友見到都無哂氣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞