短篇sweet(間中有咸)故合集(6)

928 回覆
59 Like 1 Dislike
同你個名一樣 隔一陣就冇曬
3.

就係咁,我順理成章咁跟咗我男朋友返屋企。

佢帶我參觀咗一次成間屋。

過程中我不斷纏住佢問長問短,好想知道我哋以前嘅生活係點。

佢好有耐性咁一一答我。

之後我哋行到睡房門口。

入去之後我先發現房入面嘅牆上貼咗好多張相。

當中有好多張睇落都係以偷拍角度影佢嘅單人相。

「全部都係你嘅傑作嚟。」佢注意到我放喺牆上嘅視線,笑住同我解釋。

我有啲面紅。

我估唔到自己痴漢成咁......

「喺醫院咁耐,你應該都想唞下喇,快啲去沖個涼啦,我買嘢食上嚟好冇?」佢適時轉移話題,化解咗我嘅尷尬。

不過到咗夜晚,我哋面臨住一個更尷尬嘅問題:瞓覺。

「你瞓啦,我出廳。」佢好自然咁攞起枕頭行出去。

我眼明手快咁阻止咗佢嘅動作。

「等陣先!」我拉住佢講。

佢停低腳步,企喺床邊望住我。

「而家......而家天氣咁凍,瞓廳唔係幾好嘅......」我有少少心虛,唔敢望佢:「我哋本身唔係男女朋友嚟㗎咩?咁瞓同一張床應該都冇咩大不了啫......」

講真,連我自己都覺得我講嘅理由站唔住腳。

失咗憶之後,佢對我嚟講就係陌生人,正常人點會邀請陌生異性同自己同床瞓吖。

但我唔係正常人。

我係見色起意嘅花痴......

佢隔咗幾秒都冇出聲,唔知喺度諗緊啲咩。

呢短短幾秒足以令我打退堂鼓。

死啦,其實佢會唔會覺得我好隨便?

「不如......」我已經縮沙,諗住話不如算啦,費事佢當我係奇怪人。

點知佢同我同時開口。

「咁好啦。」佢講,然後喺我未反應過嚟之際爬上床,瞓咗喺我隔離。

「早唞喇。」佢同我講。

「早、早唞......」我個心跳得勁快。

呢刻我哋兩個冚住同一張被,中間隔咗一段距離,唔遠唔近。

佢啱啱沖完涼,我聞到佢身上同我一樣嘅沐浴露香味。

唔單只咁,我仲聽到佢微微嘅呼吸聲。

聽呼吸聲,佢好似同我一樣都瞓唔著......

之後又過咗差唔多半個鐘,我哋兩個都仲係瞓唔著。

因為我哋冚住同一張被,中間又隔咗一段距離,所以我哋之間嘅空位會有風走入嚟。

我開始有啲凍,忍唔住瑟縮咗一下。

佢sense到我嘅動作。

「不如......」佢擰過嚟望住我,「我哋貼埋少少?我都有啲凍。」

「好。」我梗係求之不得,幾乎係即刻就痴咗埋去。

我哋手臂貼手臂咁平排瞓咗喺度。

同佢痴埋咗之後比頭先暖咗好多。

但問題係,而家呢個咁親密嘅距離令我更加瞓唔著。

因為近咗,佢嘅呼吸聲變得比頭先更清晰。

我開始有啲心猿意馬。

我忍唔住擰轉頭望向佢嘅方向。

佢即刻就望咗過嚟。

我哋喺黑暗中四目相對,我依稀辨認到佢嘅輪廓。

「做咩呀。」佢放輕聲音問,我隱約聽到當中有一絲沙啞。

「我......」我開口,但又停住。

其實我都唔知自己想講咩,淨係覺得眼前呢個人真係好吸引。

如果唔係因為失憶,我肯定會毫無顧忌咁撲上去T.T

我哋沉默咁又對望咗一陣。

然後我做咗一件自失憶以嚟做過嘅最大膽嘅事。

「我可唔可以問一樣嘢。」我開口。

「咩呀。」

我深呼吸咗幾下。

「我哋以前係點樣kiss㗎?」

回應我嘅係一片靜默。

我feel到佢呆咗,冇諗過我會問咁嘅問題。

呀,死就死啦。

我哄埋去錫咗佢嘴唇一下,然後又緊張咁快速退開。

痴線好軟……

明明只係輕輕錫咗一下,我個腦就已經好似就嚟爆炸咁。

「係唔係咁......」我滿面通紅咁問。

我聽到自己把聲都有啲沙啞。

佢過咗好耐都冇出聲,耐到我以為佢瞓著咗。

喺我即將放棄嘅時候,我終於聽到佢開口。

「唔係。」

話音剛落,佢就翻身壓咗過嚟,雙眼緊盯住我開口。

「我教你。」
狂賀
點解我明明啱啱先覆完呢個post 但出返講故台完全見唔到呢個post
我教你
扑野未?
下章扑
腩好野!!!
出文數量太少 已沉底
哭𠹌咗
出返多啲文就會冇事
新年快樂 月南
期待下章
新年快樂
恭喜發財 下篇快來
4.

呢一晚好漫長。

熱力源源不絕咁喺我體內流竄,我眼神迷離咁望向壓喺我身上嘅男朋友,意識隨住佢嘅動作浮浮沉沉。

「嗚......」佢帶俾我嘅刺激太過強烈,令我忍唔住低聲悲鳴。

我不自覺咁手指蜷縮,捉實佢件衫唔放。

然後我感覺到佢放慢咗動作。

男朋友烏低身喺我耳邊輕聲安撫,但我已經聽唔清佢講緊啲咩。

後來,佢嘅動作漸漸加重,即使我已經不斷嘗試推開佢都無法阻止佢越嚟越霸道嘅入侵。

我雙手無力咁放喺佢膊頭上面。

「鍾唔鍾意我?」最後,佢一邊用力撞我,一邊微微喘住氣問,眼眸中似有火光。

呢個時候嘅我已經意識模糊,只係本能咁回應佢。

「鍾意......」

結束之後,我哋攬住對方瞓埋一齊。

我覺得有少少唔好意思,所以將頭埋咗喺佢懷中。

好怕醜呀><

但同時,我又不得不佩服自己咁快就將佢成功攻略。

我本身以為自己今日最多只可以同佢kiss,估唔到咁快就可以同佢做到最後。

好開心好開心!!

而喺我獨自陶醉緊嘅時候,男朋友突然低頭問我:「其實你係咪一醒返之後見到我就鍾意咗我。」

?!

咁……咁明顯咩?!

我以為自己係行暗戀路線喎……

佢好似識讀心咁,對我挑咗一下眉:「有幾難估,我明明就係你最鍾意嗰type。我肯定你啱啱醒返嗰陣個腦一定係諗緊:『好靚仔呀!!!』咁。」

「……」

好可惡,咁都俾佢估到……

怕醜咗一陣之後,我突然又諗起一件好重要嘅嘢。

既然佢一早就估到我鍾意佢……

「咁……咁我鳩噏話要熟悉下環境,借啲意痴住你跟你返嚟嘅事……」我小心翼翼咁望向佢。

佢望住我,好詭異咁笑而不語。

屌!即係佢知道啦!!

佢嗰陣望住我絞盡腦汁咁諗藉口嘅時候一定喺內心笑到仆街……

媽呀好柒呀!

諗到呢度,我羞憤難當,推開佢想起身落床:「我……我要搬返屋企!」

不過佢好快就㩒住咗我。

「唔得。」

然後佢又再壓咗上嚟:「係咪唞夠喇,咁再嚟?」

「唔得!」

我徒勞無功咁掙扎。

不過最後我都係屈服咗喺佢嘅淫威之下……

嗚!
蛤???
睇完成篇淨係記得 嗚!
嗚😖
諗好新文點寫未
諗到了
睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞