短篇sweet(間中有咸)故合集(6)

928 回覆
59 Like 1 Dislike
如果我失憶醒返發現有靚仔男朋友 一定忍唔住做痴漢
你咪癡漢咗讀者一次囉...
有文啊!!!!!
又鞭屍
印象深刻
我會感激以前嘅自己
腩,最近還好嗎?
腩有我哋
頂住呀
失眠諗起腩啲文 一野追翻呢幾個月未睇嗰啲 腩啲文好正腩保重啊
2.

我真係點都估唔到自己有朝一日會好似電視劇女主角咁失憶。

醫生話我有腦震盪,所以失去咗部分記憶。

同時,佢亦提到呢個狀況只會係暫時嘅,即係話將來我會回復返記憶。

呢個消息對我阿爸阿媽嚟講好難接受,佢哋聽完之後一直愁眉苦臉咁。

最冷靜嘅反而係俾我遺忘咗嘅男朋友。

我將阿爸阿媽打發走,只留低我呢個靚仔男朋友。

「你......真係我男朋友?」我望住佢問。

佢微微點咗點頭,我冇辦法從佢嘅表情睇出佢而家嘅心情。

但我諗佢一定勁唔好受。

「我哋點一齊㗎?」我有啲好奇。

「你追我。」都合理嘅。

「點追㗎?」我追問。

「我大學嗰陣喺一間韓燒餐廳返part time,有一次你嚟食飯見到我,自此之後你就成日都過嚟食,借啲意𥄫我,後尾問我攞埋電話。」佢一邊講一邊嘴角上揚,陷入咗回憶。

聽落都似係我會做嘅嘢……

喺我住院嘅呢段期間,佢都有再簡單同我講下我哋嘅背景。

原來我哋已經一齊咗五年,甚至已經到咗談婚論嫁嘅地步。

睇嚟我同佢都經歷咗幾多嘢。

但係我真係唔記得晒。

直到而家我都係有啲唔敢相信一個咁靚仔嘅人竟然會係我男朋友。

好正呀……

我成日都喺佢唔為意嗰陣星星眼咁望住佢。

男朋友嚟探我嚟得好頻密,但完全冇俾壓力我,就好似一個普通朋友咁同我相處。佢份人又體貼幽默,間唔中都會同我講下我哋以前發生過嘅趣事。

呢個男人實在太完美……

我就係咁樣陷入咗佢嘅溫柔當中,直至有一日突然醒覺。

弊!

再咁樣落去我哋會唔會真係變普通朋友?!

因為我哋嘅相處真係零曖昧。

唔可以俾呢件事發生!

我開始變得警覺起嚟。

出院嘅手續主要都係我男朋友幫手搞。

「我哋本來係一齊住嘅,但而家你失憶,要你繼續同我住都係強人所難,你可以返去你阿爸阿媽嗰邊先。」佢講。

「唔使啦!」佢講嘅嘢好合理,但一諗到我哋可能面臨嘅感情危機,我就不禁衝口而出。

佢有少少愕然咁望住我。

哎呀,點樣同佢解釋好?

唔通照直同佢講話我雖然唔記得咗佢,但已經對佢見色起意,所以好想跟佢返去住?

佢一定會當我怪人……

「Err……你冇聽醫生講咩?」我嘅大腦高速運轉,「佢話留喺自己熟悉嘅環境會對恢復記憶有幫助吖嘛。我同你呢幾年都係一齊住,自然對我哋屋企最熟悉啦。」

佢諗咗一陣,然後對我微笑。

「咁好啦。」

計劃通!
呢篇故唔會有咩特別反轉 純粹覺得失憶女主對自己男朋友一見鍾情呢個設定好過癮
女主重新追翻男主
腩將自己食韓燒嘅ff搬出黎寫
靜啦
唔使追 本身就係男朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞