短篇sweet(間中有咸)故合集(6)

928 回覆
59 Like 1 Dislike
對望很甜
應該真係得你一個
冇可能
好難招呼,之前又話出完文當你condom
好囉
好sweet好好睇
你個新名咩事
諗起有個日本女明星叫美波 但佢冇波
而家先發現 擺明好耐冇追
等緊腩啲文
凌晨三點見
建議大家去睇青梅竹馬故
我等
屎絲
8.

喺iron man嗰度出嚟之後,我提議去睇獅子王慶典。

江睿銘同意咗。然後佢上網查咗查獅子王慶典嘅時間表。

「原來十分鐘後就有一場。」佢講。

時間啱啱好!

「咁我哋直接過去啦!」我興奮咁邁開腳步。

同江睿銘一齊行緊去探險世界嗰陣,我一路上都擔心緊佢會唔會提出同陳柏坤佢哋匯合。

但直到我哋到咗目的地,佢都完全冇提過呢樣嘢。

就好似我哋本來就係單獨約嚟迪士尼,冇約過其他人咁。

我唔提匯合當然係出於我嘅私心啦,而江睿銘可能係想做助攻,俾個機會陳柏坤同Sharon獨處。

又或者佢真係唔記得咗。

我唔肯定佢係因為邊一個原因而唔提起佢哋。

於是,我暗中做咗一個決定。

今日唔可以喺江睿銘面前提起陳柏坤或者Sharon嘅名!

萬一佢真係唔記得咗而俾我提醒咗佢,咁我就會白白錯失咗同佢繼續獨處嘅好機會。

嚟到獅子王慶典,我哋只係等咗冇耐就已經可以入場。

我哋跟住人群前進。

但過程中我唔小心被個細路踩咗腳,爭啲失平衡。

江睿銘好敏捷咁扶住我,但好快就放開咗。

但即使佢嘅手掌離開咗我嘅皮膚,上面仍然留有殘餘嘅溫熱。

我抿唇,忍住興奮尖叫嘅衝動。

江睿銘嘅行為好明顯係冇其他意思,只係好心幫我,但佢心無雜念嘅模樣反而令我忍唔住係咁幻想,好想知道佢心動嗰陣會係點嘅。

我發現我嘅癖好真係好奇怪。

「我哋坐嗰度!」入場後我睇中咗一個比較後嘅位置。

坐喺嗰度可以將成個舞台一覽無遺。

因為都多人入場,我怕我睇中嗰個位會俾人坐咗,情急之下我直接拉住江睿銘嘅手臂行過去,到坐低咗先鬆手。

當然,我咁做都係有少少私心嘅……想借啲意同佢有身體接觸。

坐低之後,我偷偷觀察江睿銘嘅反應,卻發現佢嘅表情冇乜變化,仲神色自若咁同我討論一陣睇完表演之後去玩咩好,彷彿啱啱捉佢手臂嘅只係一個無關緊要嘅人。

我不禁有啲沮喪。

佢好似完全唔心動喎……

之後表演開始,我哋兩個就好專心咁欣賞,間中講一兩句嘢。

但因為呢度太嘈,有時我聽唔清楚江睿銘講乜。

呢啲時候,佢就會哄埋嚟再講多次。到後尾我哋一講嘢就會哄埋對方度,但講完之後又會即刻縮開。

於是我又重拾返信心。

就咁樣重複咗幾次之後,我發現江睿銘靠近我嘅時候總係伴隨住似有若無嘅香味,係柑桔嘅清新夾雜住薄荷嘅冰涼。

搞到我完全專心唔到。

到表演嘅後半段,我滿腦都係江睿銘身上嘅香味,對於表演嘅內容一無所知。

完場嘅時候,大家陸陸續續起身離開。

我同江睿銘冇郁,想等人潮稍微散去之後先至起身走,費事咁逼。

但等待期間,我無意中發現咗兩個熟悉嘅身影。

係Sharon同陳柏坤。

此刻佢哋兩個正跟隨住人群往出口走去,有講有笑咁。

我見到佢哋之後嘅第一個反應係:佢哋竟然咁啱都係睇同一場表演,好有緣!

於是我望向佢哋嘅方向,不自覺咁脫口而出。

「嘩!陳柏……」但話一出口,我就僵硬咁停住。

係喎!唔可以俾江睿銘知道佢哋喺度!

萬一佢打算同佢哋匯合嘅話我哋就冇機會獨處㗎喇!

我想扮冇事發生。

但由於我頭先「嘩」得太大聲,江睿銘嘅注意力已經被我講嘅嘢吸引咗。

佢擰咗個頭過嚟望住我,好似等緊我講落去咁。

呢個時候再唔講嘢好似有啲奇怪,我亦唔知道佢係咪已經聽到我講嘅嗰兩個字。

於是我唯有硬着頭皮咁繼續講落去。

「陳柏……陳柏宇都嚟咗迪士尼呀!」我急中生智,求其指住一個方向。

江睿銘順住我嘅手勢望過去。當然,佢冇可能搵到陳柏宇。

「係咩?我見唔到。」佢凝望咗人群一陣。

「太多人喇,你搵唔到都唔出奇。」我連忙接話。

於是江睿銘冇再深究。

呢一刻我終於鬆一口氣,偷偷地拍一拍自己心口。

真係好險呀。

好彩憑住我嘅機智,危機順利解除。

不過唔知點解,我而家回憶返我哋啱啱嘅對話,硬係覺得江睿銘頭先好似忍緊笑咁。
啱啱入黎腩就更左文!!
腩b世一
我打完陳柏宇嗰句之後對住個mon陰陰嘴笑咗半日
腩腩我愛你
謝謝 謝謝🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞